Categories: Avrupa

Selanik`te gezilecek 15 yer

15 ADIMDA SELANİK NASIL GEZİLİR

İlkokul kitaplarından bu yana duyduğumuz ve okuduğumuz ATA mızın memleketi Selanik. Eminim hepimizde yeri ayrıdır buranın ve bir merak uyandırmıştır Selanik içimizde. Özellikle Selanikten göçüp Trakya`ya yerleşen göçmen dediğimiz kesim için ayrı bir merak konusudur ve hep ziyaret etmeyi istemişizdir.

SELANİĞE EN KOLAY NASIL GİDİLİR

İpsala sınır kapısından çıktıktan sonra mecburi olarak otoban a giriyorsunuz ve hiç bir yere sapmadan  dümdüz 360km sonra Selaniğe ulaşıyorsunuz. Yol tabelasınta Thessaloniki yazar tek dikkan etmeniz gereken nokta burasıdır. ayrıca buraya ulaşana kadar 4 adet gişeden geçip herbirine 2,5 euro ödüyorsunuz.  Yolunuzun üzerinde sırasıyla Alexandroupolis, İskeçe ve Kavala şehirleri bulunuyor vaktiniz varsa buralara uğramanızda fayda var.

NERELERİ GEZİLİR NELER YAPILIR

Selanik Yünanistan ın 2.büyük şehri olması nedeniyle diğer Yünan şehirlerine göre biraz daha kalabalık gelebilir. Türkiye ile kıyaslamak gerekirse İzmire çok benzer ancak nüfus daha azdır.

ATATÜRK EVİ

Türk konsolosluğuna bitişik olan Atatürk ün doğduğu eve özellikle Tur otobüsleriyle gelen birçok ziyaretçi akın ettiğinden girişte biraz sıra olabilir. Bireysel geldiyseniz direk kapıyı çalarak grupların önüne geçip girebilirsiniz. Üzülerek belirteyim evde pek fazla birşey yok ama o maneviyatı hissetmeniz için gidip görmenizi tavsiye ederim.

ZÜBEYDE HANIM

Evin içerisinde Zübeyde Hanım`ın ve Atatürk`ün balmumundan birebir heykelleri bulunmakta. Ayrıca ev içerisinde Atatürk e ait askeri malzemeler, kitaplar ve kişisel eşyaları sergilenmektedir.

SELANİK KALESİ

Selanik kalesi ( beyaz kule) buraya çıkıp müthiş şehir manzarasını izleyebilirsiniz içeri giriş kişi başı 5 euro. Kale 6 kattan oluşmakta her katında bir tarih olayı resimlerle sergilenmiş ve ayrıca vizyon gösterileri var. Girişten alabileceğiniz kulaklıkla Kaleyi Türkçe seslendirme ile gezebilirsiniz.  30 metre yüksekliğindeki kale güzel bir selanik manzarası sunmaktadır.

KORDON BOYUNDA YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Kordon boyunda yürüyüşe mutlaka çıkın ve yan yana sıralanmış müthiş dizaynlı kafelerde kahvenizi ve biranızı yudumlayın. ( bu kafelerde bira ve içecek fiyatları arka sokaklardakilerle kaşlılaştırıldığında iki katına çıkabilmektedir). Kahve konusunda Mikel Yünanistanda çok meşhur ve her şehirde şubeleri bulunmaktadır. Kordonda bir tane Mikel var kahvenizi burada içmenizi  tavsiye ederim.

ARİSTOTLE MEYDANI

Burası tam sahilde oldukça büyük bir meydan, zaman zaman sergiler, gösteriler ve protestolara bu meydanda rastlamanız mümkün. 19 Mayısta giderseniz Atatürk aleyhinde birçok  rum un burada gösteri yaptığını görebilirsiniz.

TSİMİSKİ CADDESİ

Bu cadde üzerinde  birçok alışveriş mağazası bulunmaktadır alışveriş için gelenler bu caddeyi ziyaret edebilir. Burasi Selaniğin ana caddelerinden biri alışveriş meraklıları bu caddede güzel bir gün geçirebilirler.

GEZİ TEKNELERİYLE ŞEHİR TURUNA ÇIKIN

Senanik kalesi karşısında birbirinden güzel teknelerle yarım saatlik turlara katılıp Selaniği denizden görme şansını yakalayabilirsiniz. 8€ gibi uygun bir fiyatla  yarım saatlik bi tur satın alıp hoşça vakit geçirebilirsiniz, ayrıca bir bira ve wifi ücretsiz olarak verilmektedir.

SELANİK ŞEMSİYELERİ

Kaleyi geçince biraz daha yürüyünce tam denizin kenarında üst üste sıralanmış şemsiyeler fotoğraf severler için kaçırılmayacak bir fırsat. Selağin simgesi haline gelmiş bu şemsiyeler güzel bir fotoğraf noktası olma özelliğine sahip.

BİSİKLET İLE ŞEHRİ DOLAŞIN

Avrupanın bir çok yerinde yaygınlaşmış akıllı bisikletler Selaniktede karşımıza çıkıyor.  Kiralama noktalarından bisiklete binip şehrin tadını çıkardıktan sonra bir başka kiralama noktasına bırakıp ayrılabilirsiniz.

LALADİKA BÖLGESİNDE GECENİZİ ŞENLENDİRİN

bu bölge trafiğe kapatılmış ve içerisinde birçok restaurant, kafe, hediyelik eşya dükkanı bulabileceğiniz çok şirin ve benim en çok beğendiğim yerlerinden biri oldu. Özellikle yemek için mutlaka ziyaret etmelisiniz. Full house Meze isimli restaurant burada en meşhur olanı.
Özellikle gece hayatının kalbi bu bölgede atmaktadır.

FULL HOUSE MEZE` DE AKŞAM YEMEĞİ

Full house meze Laladika bölgesindeki meşhur tavernalardan biri. Özellikle tur ile gelen Türk misafirler bu tavernayı oldukça sık ziyaret etmektedir. Çok geniş bir menüye sahip olan tavernada et ürünlerinden balık ürünlerine kadar her şeyi bulabilir, birbirinden lezzetli mezelerin tadına bakma fırsatı yakalayabilirsiniz.

YEREL PAZARI GEZİN

Tsimiski caddesi üzerinden girilen bu pazar yerinde her çeşit deniz ürününden et ürününe kadar herşeyi bulabilir, yöresel ürünlerden alma şansı bulabilir, Selanik halkının yaşamıyla ilgili bilgiler elde edebilirsiniz.

Selaniği gezmek için 3 gün fazlasıyla yeterli olacaktır, Selanikte otel fiyatlarının biraz pahalı oluşunu ve euro kurunun yüksek oluşunu hesaba katarsak  iyi bir gezi için 250€ nun yeterli olacağını düşünüyorum

 

İlker Aykan

View Comments

  • Hi there, its nice paragraph regarding media print, we
    all be aware of media is a impressive source of facts.

  • If you wish for to take a good deal from this article then you have
    to apply such strategies to your won webpage.

  • I do not know whether it's just me or if perhaps everybody else experiencing problems with your site.
    It seems like some of the written text within your content are running off the screen. Can someone
    else please comment and let me know if this is happening to them too?
    This could be a issue with my browser because I've had this happen previously.
    Many thanks

  • Hi there, after reading this remarkable paragraph i am too delighted to
    share my knowledge here with mates.

  • I wanted to thank you for this fantastic read!!

    I certainly loved every little bit of it. I have got you bookmarked to check
    out new stuff you post…

  • I simply could not depart your website prior to suggesting
    that I extremely loved the standard information a
    person supply for your visitors? Is going to be back steadily in order to
    check up on new posts

  • Fabulous, what a web site it is! This website presents valuable
    facts to us, keep it up.

  • Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort
    to generate a really good article… but what
    can I say… I put things off a lot and don't seem to get anything done.

  • Very shortly this website will be famous amid all
    blogging and site-building users, due to it's good content

  • Hi! I'm at work browsing your blog from my new apple iphone!

    Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!

    Carry on the superb work!

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago