Categories: Yurt İçi

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi

Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle yılın her döneminde yoğun ziyaret almasına rağmen yaz aylarında gidilebilecek en uygun doğal ortamlardan birisi haline geliyor. Binlerce insanın akın ettiği Alaçatı doğal güzellikleri, rüzgarı, denizi ve temizliğiyle ön plana çıkıyor. Özellikle de Alaçatı’nın yerli halkı da bölgenin korunmasına ve temizliğine oldukça dikkat ediyor diyebiliriz.

Alaçatı Çeşme ilçesinin içinde bulunan en popüler yerlerden birisi diyebiliriz. Taş evleri, doğal ve tarihi dokusuyla birlikte yılın neredeyse 350 günü rüzgarlı olması sebebiyle de sıcak yaz günleri için ilk akla gelen limandır. Özellikle de Sörfçülerin uğrak noktası sebebiyle Türkiye’de sörf sporuna en el verişli yerlerden birisi haline gelmiştir.

 Alaçatı Sokakları

Alaçatı sokakları sabahtan çıkıp akşama kadar dolaşabileceğiniz, birbirinden güzel mahallelere ve dükkanlara ev sahipliği yapmaktadır. Arnavut kaldırımı sokakları, begonvil kokulu caddeleri ve tamamen yeşillikle donatılmış olan bu sokaklarda hiç yorulmadan gezmek isteyeceksiniz. Alaçatı’nın dar sokaklarında dolaşırken restoranlarından, butik dükkanlarından, tarihi eserlerinden ve tüm evlerin taş dokusundan son derece etkilenmeniz muhtemel olacaktır. Bu tarihi yerde gezerken istediğiniz zaman oturup çay, kahve içebilecek imkanınız olması sebebiyle tüm ihtiyacınız olanlara anında ulaşabileceğinizi garanti edebiliriz.

 Alaçatı Limanı / Alaçatı Port

Alaçatı’da görmek isteyeceğiniz yerlerin birisi de Alaçatı Marinasıdır. Bu marina hem doğal güzelliği, ince kıvrımlı iskeleleri, tekne manzaralarıyla ön plana çıkarken aynı zamanda gece mekanlarının da buraya sıralanmış olmasından dolayı sürekli eğlenebileceğiniz, içki yudumlayabileceğiniz yerler bulunuyor diyebiliriz. Hem gündüz oturup zaman geçirebilirsiniz hem de gece eşsiz manzaraların eşiğinde doyasıya eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Alaçatı Marinası yine sörf merkezine yakınlığı sebebiyle de oldukça işlek bir yer halini almıştır. Kesinlikle Alaçatı’da limana da uğramanızı öneriyoruz.

Alaçatı Yel Değirmeni

Yılın her döneminde rüzgarlı olan Alaçatı’ya bu özelliğe uygun olarak birçok yel değirmeni kurulmuştur. Alaçatı Belediyesinin de yoğun olarak ilgilenmesi ve sahip çıkmasıyla birlikte yel değirmenleri yüzlerce yıldır korunaklı bir şekilde restore edilerek günümüze kadar ulaşmıştır. Alaçatı’da tarihi bir güzellik görmek istiyorsanız mutlaka bu yel değirmenlerini gidip görmenizi tavsiye ediyoruz. Eski dönemlerin en iyi teknolojilerinden birisi olarak kabul edilen bu özellikle birlikte, ilk defa Yel Değirmeni inşası Alaçatı’ya yapılmıştır. Bölgenin rüzgar gücüyle birlikte yoğun olarak elektrik enerjisinin kazanımı hesaplanmıştır.

Yel Değirmenlerinin yanına giderek  zaman geçirebilir, gün batımını izleyebilir ve yemek yiyebilirsiniz.

Alaçatı Evleri

Alaçatı’nın mübadele yıllarından öncesine kadar yoğun olarak bulundurduğu Rum nüfusu sebebiyle evlerinin birçoğunda farklı kültürlerin etkileri görünmektedir. Özellikle Alaçatı’da Rumların mimarisinin tamamına tanık olup harika görünümde evleri görebileceksiniz. Güzel taşlardan inşa edilmiş bu şirin ve tatlı evler tam da istediğiniz doğal güzellikleri karşılayacak diyebiliriz. Rengarenk sokaklar, evler ve binaların arasında harika bir gün geçirmeniz için her şey mümkün olacak. Alaçatı’da bulunan özel taşlardan yapılan evlerin birçoğu zaman içerisinde maddenin etkisiyle birlikte daha da sertleşip günümüze kadar korunaklı bir şekilde ulaşmayı başarmıştır.

Alaçatı’da yine konaklamak isteyenler için bu evlerin de butik otel olarak kullanılan bölümlerini tercih edebilirler. Hem tarihi bir dokunun içerisinde konaklayabilir hem de tüm bu güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kemalpaşa Caddesi

Alaçatı’ya gittiyseniz veya hakkında araştırmalar yaptıysanız mutlaka karşınıza Kemalpaşa Caddesi çıkmıştır. Bu cadde Alaçatı sınırları içerisinde oldukça popüler bir konumdadır. Herkes tarafından bilinmesi ve gezmek için gidilen en uğrak noktalardan birisi olması aynı zamanda burayı bir çarşı özelliğine de sokmuştur. Yol ve cadde boyunca birbirinden güzel butikler, restoranlar, kafeler sizleri bekliyor diyebiliriz. Küçük bir alanda dahi olsa yürüyerek hızlıca geçebilceğiniz bu caddede en çok beğenilen restoranları ve dükkanları bulmanız mümkün olacatır.

Yaz sezonlarında Kemalpaşa Caddesi özellikle de akşam vakitlerinde Alaçatı’nın en canlı bölgelerinden birisi haline geliyor. Birbirinden farklı ve güzel mutfağı burada bulabileceğiniz gibi istediğiniz tüm yemek türlerine ulaşabileceğiniz konusunda da garanti verebiliriz. Ayrıca yine birbirinden farklı konseptlerde var olan mekanların yaptığı müzikler sizler için harika bir deneyim sunacaktır.

Aya Yorgi Koyu

Elbette Alaçatı’dan bahsedip de Aya Yorgi koyundan bahsetmemek olmazdı. Özellikle Alaçatı içerisinde denize girmek için bulabileceğiniz en güzel koyların başında Aya Yorgi gelmektedir. Adını da tahmin edebileceğiniz gibi Alaçatı’da geçmiş dönemde yoğun olarak yaşayan Rum kesiminden almıştır. Özellikle Ege sahillerindeki en sıcak koylardan birisi olmakla birlikte günün her saati yüzmeye ve deniz keyfine uygundur. Özellikle de harika görüntüsü ve temizliği nedeniyle birçok insan tarafından en çok tercih edilen denizlerden birisi olmuştur.

Yine bu koy boyunca değerlendirebileceğiniz birbirinden iyi Beach Clubler bulunmaktadır ve tamamen plaj keyfini yaşayabileceğiniz şekilde dizayn edilmiştir. Eğer denize girmeyi düşünüyorsanız şiddetle öneriyoruz.

Alaçatı Pazarı

Alaçatı Pazarı her Cumartesi şehrin meydanında kuruluyor ve özellikle de yerli halkın kendilerinin ürettiği birbirinden harika ürünü satın alma şansı yakalayabiliyorsunuz. Baharatlar, sebzeler, meyveler, Alaçatı’ya özgü bitkilerle birlikte tüm yöresel tatları tamamen doğal bir şekilde burada bulabiliyorsunuz. Özellile Türkiye’nin birçok yerinden sadece organik yapısı nedeniyle bu pazar için bile Alaçatı’yı ziyaret eden kişiler bulunmaktadır. Damla Sakızlı Türk Kahvesinin de hikayesi yine Alaçatı’dan gelmektedir ve binlerce yıl önce buradaki insanlar tarafından kullanılmaya başlayan bu sakız ağacının ürünü tüm dünyaya yayılmıştır.

Siz de Sakız Ağacı ürünleri başta olmak üzere tüm Alaçatı’ya özgü lezzetleri ve tamamen organik ürünleri almak istiyorsanız mutlaka Alaçatı Pazarına uğramanızı öneriyoruz.

Alaçatı Meydanı

Bu meydan için Alaçatı’nın merkezi ve kalbi diyebiliriz. Burayı yalnızca toplanma noktası olarak değil aynı zamanda harika bir turistik gezi için de kullanabilirsiniz. Özellikle bu bölgede Alaçatı’daki en iyi ve kaliteli mekanlar yer almaktadır. Burada birçok restorantı deneyebilir, butik mağazalarına göz atabilir ve birbirinden güzel hediyelik eşyaları değerlendirebilirsiniz.

Hacı Memiş Sokağı

Alaçatı’da Kemalpaşa Caddesi kadar iyi değerlendirebileceğiniz başka bir adres de Hacı Memiş Sokağıdır. Özellikle de Kemalpaşa Caddesindeki kadar kalabalık ve fazla insan olmasından hoşlanmıyorsanız burası tam size göre bir yer diyebiliriz. Diğer yerlere oranla daha sakin, huzurlu, az insanın olduğu ve dinlenebileceğiniz, gürültüsüz bir mekan arıyorsanız tam size göre. Bu sokakta yüksek seste müzikli mekanların yerine daha sakin restoranlar ve butik oteller göze çarpmaktadır. Özellikle de yüksek sesten ve hareketlilikten hoşlanmıyorsanız, Alaçatı’da sakin ve dinlendirici vakit geçirebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

Sanattan da hoşlanıyorsanız ve çeşitli resim, çizim sergilerini görmek istiyorsanız mutlaka Hacı Memiş Sokağı aradığınız adres olacaktır. Birçok farklı özelliğiyle birlikte aslında tam da Alaçatı’ya özgü bir hava yaratıyor diyebiliriz.

Dutlu Kahve

Hemen bir üstte tanıttığımız Hacı Memiş Sokağında bulunan Dutlu Kahve, Alaçatı’daki en otantik mekanlardan birisi olarak göze çarpıyor. Yüz yıldan fazla süredir var olan Dut Ağacının altında kurulmuş olan bu Dutlu Kahve’de harika zaman geçirebilir ve Alaçatı’ya özgü Türk kahvesinin tadına bakabilirsiniz.

İlker Aykan

View Comments

  • After looking at a number of the blog posts on your website, I honestly appreciate your technique of writing a blog.
    I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back in the near future.

    Please check out my web site as well and let me know what you think.

  • Приветики.
    Мое имя Светлана.
    Познакомлюсь с другом для встречи. Приеду к тебе в гости или встримся у меня. Живу близко.

    Профиль онлайн

  • I just could not depart your website before suggesting that I actually
    enjoyed the standard info an individual provide to your guests?

    Is gonna be back frequently in order to investigate cross-check new posts

  • No matter if some one searches for his essential thing, therefore he/she desires to be
    available that in detail, therefore that thing is maintained over
    here.

  • Great article! We are linking to this particularly great content
    on our site. Keep up the great writing.

  • Hi there friends, how is all, and what you desire to
    say about this post, in my view its in fact amazing for me.

  • I know this website offers quality depending articles and additional information,
    is there any other web site which provides such
    information in quality?

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago

Tayland a girişte dikkat etmeniz gerekenler-Hayati bilgiler

TAYLAND POLİSİ TÜRKLERE ZORLUK MU ÇIKARTIYOR ? Son yıllarda Tayland'a gidip girişte  sorgu odasına alınan,…

5 sene ago