Categories: Avrupa

Akdenizin İncisi Mallorca Adası

TROPİKAL BİR DENİZ TATİLİ İÇİN UZAKLARA GİTMEYİN

İspanya`ya gelmişken Akdenizin incisi dedikleri Mallorca adasına gitmeden olmazdı. İspanya`ya bağlı olan Balear takım adaları özerk bölgesinin en büyük adası ve başkentidir Mallorca. İkinci büyük adasıda İbiza adasıdır. Günümüzde İbizanın ününü duymayan kalmamıştır.

NASIL GİDİLİR

Mallorca ya gitmek için öncelikle yeşil pasaportunuz yada Shengen vizeniz olması lazım. Palma Mallorca adasının en büyük şehridir, Palma de Mallorca olarak bilinir. Türkiyeden Mallorca ya direk uçuş olmadığı için bu güzel adaya gelmek için öncelikle Barselonaya gelmeniz gerekiyor. Mallorca adası özellikle yaz aylarında çok fazla turist aldığı için günde en az 4-5 feribot ve 10 dan fazla uçuş bulabilirsiniz. Feribot yolculuğunu tercih etmeyin çünkü hem 8 saatinize yazık oluyor hemde uçaktan daha pahalı. Rainair gibi hava yollarının sık sık seferleri var adaya 20-30$ a bilet bulmanız mümkün.

MALLORCA ARABA KİRALAMA

Mallorca büyük bir ada , buraya gelmeye karar verdiyseniz ve adanın tadını çıkartmak istiyorsanız mutlaka araba kiralayın. Adada araba kiralamak çok yaygın, daha uçaktan iner inmez bütün araç kiralama şirketlerinin ofisleri yan yana dizilmiş. Adaya gelmeden internetten araç rezervasyonu yapmanız mümkün, eğer yaptıysanız anahtarınızı hemen alıp gazlamaya başlayabilirsiniz.  Ben 5 günlüğüne 150€ vererek Avis firmasından mini cooper kiraladım, daha uygun fiyatlara araç bulmak mümkün elbette.

Kiralık araç ile havaalanına dönüşte dikkat etmeniz nokta ise tam hava alanı girişinde For Rental Car tabelasını takip etmek. Eğer bu tabelayı takip ederseniz sizi doğruca araç kiralama ofislerinin araç teslim alma otoparkına götürüyor ve hemen firmanın görevlisi sizi karşılayarak aracınızı teslim alıyor.

NEREDE KALINIR

Mallorca ada genelinde 5 binden fazla otel bulabilirsiniz, ancak Almanlar başta olmak üzere ada çok fazla  türist aldığından otel fiyatları biraz pahalı. Ortalama bir otelde kalmak için günlüğüne en az 80€ ayırmalısınız. Ben yüksek sezonda gittiğimden en uygun oteli Can Picafort bölgesinde buldum, denize 50 metre uzaklığındaki otele kahvaltı dahil 60€ günlüğüne ödedim, araç kiraladığım için adanın diğer bölgelerindeki plajları gezmek sorun olmadı. Ama ben illa eğlencenin göbeğinde olacak diyorsanız mutlaka Magaluf bölgesinde kalmalısınız. Magaluf bölgesi Almanların yoğun olarak tercih ettiği bölge ve adanın en eğlenceli yeri. Burada caddeler barlarla dolu, aradığınız her türlü eğlenceyi strip klüplere kadar Magaluf bölgesinde bulabilirsiniz. Palma haricinde adanın diğer bölgeleri hep sakin yerler ama her bölgesinde birbirinden güzel İspanyol restauranları bulunuyor.  Tasviye istiyorsanız tek tercih Magaluf derim.

MALLORCA GECE HAYATI

Gece hayatı denince Mallorca`da akla gelen tek yer Magaluftur. Magaluf sahil kenarında ve bi arka caddesinde bütün barlar, clubler, strip külüpler hepsi yan yana dizilmiş ve hepside birbirinden güzel ışıklandırmayla geceyi şenlendirmeye hazır vaziyette sizi bekliyor olacak. Magalufta almanlar çoğunlukta oluncada özellikle gece ilerleyen saatlerde sarhoş insanların çıngınlıklar yaptığına şahit olabilirsiniz. Ortalama bira fiyatları 4-5€ civarında, genellikle içeri giriş parası istenmiyor barlarda.

İBİZA`MI MALLORCA MI

Gitmeden önce iki ada arasında kararsız kalmıştım ama Mallorca`yı tercih ettiğim için pişman olmadım. İbiza Mallorca`ya göre daha küçük bir ada ve daha çok eğlence, partiler ve gece hayatı üzerine yoğunlaşmış. Mallorca İbizaya göre daha ucuz ve kalacak yer seçeneği daha fazla. Mallorca da hem birbirinden güzel  plajlarda gündüz güneşlenip sakinliğin tadını çıkarabilir, gece ise Magaluf bölgesine giderek gece hayatının tadına bakabilirsiniz.

Mallorca`başta Almanlar olmak üzere birçok Avrupalı ve Amerikalı zenginlerin yazlıklarının bulunduğu bir ada. Michael Douglas`ın da burada bir yazlığı bulunuyor. Adanın yerel mimarisi sarı taştan evleri ve yeşil kapılarıyla Endülüs dönemini yansıtsa`da adada ev demeye dilimin varmadığı hepsinin birer malikane olduğu sayısız yazlık bulunmakta. Dudak uçuklatan cinsten pahalı malikanelerin bulunduğu adada elbette sayısız yat görmek mümkün. Adanın her yerleşim yerinde bir liman bulunuyor ve bu limanlarda binlerce birbirinden lüks yatlar adeta bir yat ormanı oluşturmuş.

MALLORCADAKİ EN İYİ PLAJLAR HANGİLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İlker Aykan

View Comments

  • each time i used to read smaller articles that also clear their motive,
    and that is also happening with this post which I am reading at this
    place.

  • Hello to all, how is everything, I think every one is
    getting more from this website, and your views are fastidious designed
    for new visitors.

  • There's certainly a great deal to know about this topic.
    I really like all the points you've made.

  • Great work! This is the kind of info that should be shared across the web.

    Disgrace on the search engines for no longer positioning this submit upper!

    Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

  • Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to
    be on the internet the simplest thing to be aware of.
    I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top and defined out the
    whole thing without having side effect , people could take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks

  • Whats up this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I'm starting a blog soon but have no coding knowledge
    so I wanted to get guidance from someone with experience.

    Any help would be enormously appreciated!

  • Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.
    Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to
    say wonderful blog!

  • Its like you read my mind! You seem to know a lot about
    this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is great blog.
    A great read. I'll certainly be back.

  • When someone writes an paragraph he/she keeps the
    image of a user in his/her brain that how a user can be
    aware of it. So that's why this post is perfect.
    Thanks!

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago