Categories: Avrupa

Lviv gezilecek yerler (Ukrayna)

 GÜZELLER GÜZELİ LVİV

Ukrayna´nın Türklere vize istemeyen ülkelerden biri olması  ve güzel kızlarıyla bilinmesinden dolayı  bir çok Türk vatandaşının tercih ettiği ülkelerden biri olmuştur. Özellikle Lviv­´in tarihi dokusu Unesco dünya mirası listesinde olmasından dolayı ve Thy ve Pegasus´un direk uçuşlarının olması ve fiyatların cazip olmasından dolayı gidip görülmesi gereken yerlerden biridir. 
Bizde Şubat ayının başlarında kışın tam ortasında Lviv´i ziyaret etmeye karar verdik. Uçağımız havalantıktan yaklaşık 1 saat 40 dakika sonra Lviv´in küçük ama modern havaalanına iniş yapıyoruz. Şehire indiğimizde Lviv beyaz gelinliğini giymiş bizi bekliyordu. Her yerde kar olmasına rağmen hava pek fazla üşütmüyor insanı. Daha önce internet üzerinden kiraladığımız evin sahibi bizi havaalından alıp eve yerleştiriyor. Taksiyle gidecekler için şehir merkezine 5$ karşılığında gidebilirsiniz.
 
Lviv´e mutlaka cebinizde dolar ile gitmelisiniz, dolar oldukça değerli. Evimize yerleştikten sonra akşam yemeği için şehir merkezinde yemek yiyecek yer aramaya başlıyoruz.

 LVİV YEME İÇME

Şehir merkezinde her yerde yemek yiyebilirsiniz oldukça fazla kafe ve restaurant var ve fiyatlar çok cazip.  İlk akşam için  Churrasco Grill & Beer i seçiyoruz, burası şehir meydanında Belediye binası karşısında oldukça şık bir barbekü restaurant. Menüyü alıp fiyatları incelediğimizde oldukça komik rakamlarla karşılaşıyoruz. Seçimimiz orarın en pahalı menüsü olan sınırsıt et menüden yana oluyor. 7$ karşılığında sınırsız et ve birbirinden lezzetli mezeler yiyebilirsiniz.  

Daha öce bir İrish Pub a gitmişliğiniz varsa  İrish Publarda çok iyi etler yiyeceğinizi zaten bilirsiniz. Lvivde Şehir meydanında Dublin İrish Pub´ta mutlaka 6$ karşılığında Beef Steak yemelisiniz, belkide şimdiye kadar yediğiniz en lezzetli et olabilir. 

Kahvaltı için biz hergün aynı yeri tercih ettik, yine şehir merkezinde gördüğümüz ve kapısından Yünan restaurant olduğunu anladığımız El Greco´dan içeri dalıyoruz, dış kapıda Cezayir asıllı Micheal karşılıyor sizi oldukça fazla konuşkan ve İngilizce bilen biri bizim tabirle tam yırtık bir adam Micheal. Dolarlarınızı Micheal e yüksek kurdan bozdurabilirsiniz. Kapıdan içeri girdiğinizde kafenin içi çok güzel dizayn edilmiş oldukça temiz ve gözlerinin rengini bi rütlü anlayamadığım bir Lviv kızı sizi kapıda karşılıyor. Çok geniş bir menüsü var El Greco´nun ve bizim damak tadımıza oldukça uygun. Burada özellikle omlet yiyebilirsiniz, pizzası` da çok güzel, porsiyonlar çok fazla büyük haberiniz olsun,  şöyleki 1 kişilik gelen pizzayı Dominosta 3 kişilik diye satarlar. Burada bir kahvaltıyı ortalama 3-5$ a tıka basa doymuş olarak yapabilirsiniz. Kahvaltından sonra içki içmek isterseniz yine fiyatlar çok uygun 2$ karşılığında olmega gold tekila shot yapabilirsiniz ama dikkat edin shotlar bize göre oldukça büyük.


Gün ortasında birşeyler yemek ve içmek isterseniz Belediye Kryjivka ya mutlaka uğramalısınız. Burasınin şimdiye kadar gördüğünüz en ilginç kafelerden biri olacağına eminim. Lviv kafe ve restauran bakımından adeta gizli bir cennet gibi çünkü devasa ve kalın duvarlı  tarihi binaların dışından içeride ne olduğu belli değil, çoğu yerde ne bir tabela nede bir reklam görürsünüz. Biraz araştırıp yerini öğrendikten sonra Kalın tarihi binalırın kapılarının ardında sizi bambaşka bir dünya beklediğini göreceksiniz. Kryjivka da böyle yerlerden biri, Kryjivkayı bulmak için Belediye binasının tam karşısında 14 numaralı binaya gireceksiniz , oldukça eski büyük bir tahta kapı karşınıza çıkacak çekinmeden kapıyı çalın karşınıza asker kıyafeti giymiş elinde Keleş ile bir adam sizi karşılayacak ve parola soracak. Parola: Slavian Ukraine, parolayı söyledikten sonra bir shot votka içirecek ve iki kat aşağı indikten sonra savaş temalı oldukça büyük bir kafe ile karşılaşıyorsunuz, yine asker kıyafetli bir adam oturacağınız yeri gösterecek. Her yer savaş temalı olduğu gibi garsonlarda asker kıyafetli. Kendinizi Call of Duty sahnesinde hissedebilirsiniz. Bu kafeyi ziyaret etmeden asla Lviv gezinizi bitirmeyin.

 

Daha ilginç bir ortamda yemek yemek istiyorsanız Masoch Kafeyi ziyaret etmelisiniz.  Yemeklerinin ilginç ve lezzetli olduğu kadar yemek yerkende hissedecekleriniz bir o kadar ilginç.

 

Daha farklı lezzetler tatmak isterseniz tranvay yoluna 300m mesafedeki Gurme Shop u ziyaret edebilirsiniz, füme at eti ve isli peynir oldukça lezzetli bir tat denemenizi tavsiye ederim.

 

LVİV GECE HAYATI

Beer Factory´i akşam yemekten sonra gidip biranızı içebileceğiniz 4 katlı çok büyük bir pub, en alt katında bira üretimi yapılıyor üst katlarda canlı müzik eşliğinde biranızı içebilirsiniz Beer Factory´i de bira içmeden kesinlikle Lvivden ayrılmayın.

Lvivde Clublar genelde 23.00 dan sonra dolmaya başlıyor ve sabah 6 ya kadar açık. Bunlardan en ünlüsü Fasion Club; 2 katlı ve bahçesi olan oldukça şık ve eğlence dolu bir yer, içeri giriş yaklaşık 7$, içkiler yine oldukça ucuz bir şişe votkayı ortalama 10$ a açtırabilirsiniz, yiyin için korkmayın hesap geldiğinde bedavaya eğlenmiş olduğunuzu anlayacaksınız, zaten herşeyin fiyatı masada yazıyor.
Kesinlikle gitmeniz gereken yerlerden birisi de Rafinad People Club. Burası oldukça büyük bir yer içerde restarunat bölümü, club bölümü ve strip club bölümü var. Strip bölümüne kesinlikle girmenizi tavsiye ederim içersi çok şık ve güzel fazlasıyla keyif alacaksınız. Rafinad´ı sonradan keşfetmemize rağmen bana göre Lvivde gidilebilecek en güzel gece club´ı diyebilirim. Rafinad´da değişik temalı partiler düzenleniyor şansınız varsa bunlardan birine denk gelebilirsiniz.  Bizim gittiğimiz gece yine özel bir geceydi içerde çekim vardı.
Lviv çikolata fabrikası Lviv de görülecek en güzel yerlerin başında geliyor.

Lviv in en gözde yerlerinden biri Opera Binası

 

İlker Aykan

View Comments

  • Hi there I am so glad I found your blog page, I really found you by
    mistake, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyhow
    I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post
    and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I
    have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I
    will be back to read more, Please do keep up the great work.

  • Hello to every body, it's my first pay a quick visit of this webpage; this website includes remarkable and truly good data for
    visitors.

  • I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a
    blog that's both educative and entertaining, and without
    a doubt, you've hit the nail on the head. The problem is something not
    enough folks are speaking intelligently about. I'm very happy that I came across this in my hunt for something concerning this.

  • Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.

    When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has
    some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
    Other then that, great blog!

  • I do trust all the ideas you've introduced for your post.
    They're very convincing and will definitely work.
    Still, the posts are too short for beginners. May just you please extend them a little from subsequent
    time? Thank you for the post.

  • you are actually a good webmaster. The web site loading speed is amazing.
    It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece.

    you've done a excellent process in this matter!

  • If you would like to get a great deal from this post then you have
    to apply such strategies to your won weblog.

  • Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide
    credit and sources back to your blog? My website is in the exact same area of interest as yours and my visitors
    would certainly benefit from a lot of the information you provide here.

    Please let me know if this ok with you. Thanks a lot!

  • If some one wishes to be updated with newest technologies therefore he
    must be pay a quick visit this site and be up to
    date daily.

  • Hi, the whole thing is going perfectly here and ofcourse
    every one is sharing information, that's actually fine, keep up
    writing.

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago