Categories: Yurt İçi

Karadeniz`de gezilecek en iyi yerler nereleridir

Doğu Karadeniz de gezilecek en iyi yerler

Doğu Karadeniz’de Gezilecek Yerler

Yaz tatilininde gelmesi ile beraber tatil planları yapılmaya başlandı. Bazı kişiler kişisel tatil planları yapıp özgür gezmek isterken bir takım kişiler de düzenlenen grup turlarında gezmeyi tercih etmektedirler. Bu düzenlenen grup turlarındaki en eşsiz ve en doğal gelen ve en çok tercih edilen yerlerden birisi de Doğu Karadeniz bölgesine yapılan turlardır.
Doğu Karadeniz bölgesi Karadeniz’in en eşsiz tabiat parçalarının yer aldığı bölge olmakla beraber hem de en çok ilgi gören yerler arasında yer almaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gezip görmeden önce belli bir plan yapıp o plan dahilinde eşsiz yerlerine ve görülmesi gereken en önemli tarihi ve doğal güzelliklerini listeleyerek bu şekilde bir gezi planı düzenlememiz daha iyi olacaktır. Bir tur planı yapmaya başladıysanız eğer; bir grup ile toplanmadan Karadeniz’i kendiniz gezmek istiyorsanız görmeniz gereken Doğu Karadeniz’deki en özel yerleri yerleri sıralayabiliriz
Karadeniz kıyılarının yaylalarda uzanıp, sıcağın en çok vurduğu anda rafting yapmayı, keyifle hormon tepmeyi öğrenip, eşsiz ünlü yemeği muhlamayı tatmaya hazır mısınız ?

Eşsiz manzarasıyla Uzun göl Trabzon

Artık Doğu Karadenizi gezebilecek planımız var bu gezi planına göre en ünlü ve en rahat edebileceğiniz yer olarak Uzun göl’ü seçebiliriz. Daha çok doğa ile iç içe olan Uzun Göl manzarasına karşı çok sayıda pansiyon ve otel bulunabilmektedir. Bunun yanında sık ormanlar içerisinde eşsiz göl manzarası ile ya da tabiat izlenimleri ile kişiyi kendine çekmektedir. Bu doğa manzarası eşliğinde kahvaltı yapmayı kim istemez ki ? Ayrıca burası hem yerli hem yabancı pek çok turistin de ilgisini çeken bir mekan olmaktadır.

Tarih kokan Sümela Manastırı Trabzon

Görüntü olarak ihtişamıyla ve bulunduğu yer itibariyle nasıl yapıldığına hayret ettiren Sümela Manastırı tarihi olarak da bir değere sahiptir. 14 yüzyılda Türkmen akınlarına maruz kalan bu kenti korumak için yapılmıştır. Osmanlı döneminde de padişahlar maddi yardımlarda bulunmuşlardır. Bir kilise olarak kullanılan Sümela Manastırı’nın çevresindeki küçük kalıntılar o dönemde 3.Alexos zamanından kalma kalıntılardır. Hala eski tarihi yapısını koruyan ve o tarihi havayı içinde barındıran bölgenin kesinlikle görülmesi gerekmektedir.

Anlık nefes almaya birebir Boztepe Trabzon

Günün yorgunluğunu bir nebze atmak için duraklayıp çay içilebilecek bir mekan olarak görülebilir. Burası Boztepe manzarası ile de oturduğunuzda sanki karşımızda büyük çam ağaçları ve sizi karşılayan eşsiz doğa manzarası ile bir huzura götürmektedir.

Enfes manzarasıyla Sera Gölü

İki belde arasında yer alan bir vadide oluşan Sera Gölü Trabzon Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir göldür. Heyelan set gölü grubuna giren bu gölün eşsiz güzelliğini kesinlikle görmeniz  gerekmektedir. Akçaabat’ın ünlü köftesini yerken de eşsiz göle bakarak keyif çıkarılabilir.

Tarihi bir değer Ayasofya Müzesi Trabzon

Ayasofya Müzesi tarihi dokunun içinde sindirdiği bir müzedir. Genellikle kilise mimarisine sahiptir. Ayasofya Müzesi içerisine girip baktığımızda içerisinde dine dair Kilise mimarisine dair pek çok sahneler ve betimlemeler görebilmekteyiz. Ayasofya Müzesi 1. Dünya Savaşı’nda askerler için bir depo olarak kullanılmıştır. 1964 yılında ise bir müzeye dönüştürülmüştür. Hala açık olan ve ibadet yapılabilme imkanı sağlayan bu müzeyi kesinlikle görmelisiniz.

Temiz bir yayla havası için Ayder Yaylası Rize

Yemyeşil ve huzurlu bir atmosfer arıyorsanız kesinlikle Ayder yaylasına gidip o havayı solumak gerekmektedir. Yayla havası size köyünüzde o temiz ve huzurlu havasından andıracaktır ve Ayder yaylasında kesinlikle yapılan horon yarışmalarına da katılmanızı öneririz. Rakımı 1350 metre olan Ayder yaylasında özellikle yaz aylarında festivaller ve şölenler düzenlenmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin de en çok uğradıkları mekan olduğunu da söyleyebiliriz.

Güzelim Fırtına Deresi Rize

Yeşillikler içerisinde olan ve kesinlikle görülmesi gereken derelerden birisidir. Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarında bulunan ve Karadeniz’e dökülen bir deredir.

Huzur yürüyüşleri için Karagöl Artvin

Ormanlarla çevrili bir yol düşünün ve o yoldan geçerken huzur içindesiniz. İşte Artvin de bulunan Karagöl size bu havayı solutmaktadır. Kesinlikle görülmesi gereken kartpostallık bir manzarası bulunan eşsiz bir yerde diyebiliriz.

Büyük değer Atatürk Köşkü

Atatürk’ün  yaklaşık 1937 yılına denk gelen de yılda Trabzon’u gezerken Soğuksu semtine geldiğinde görüp çok beğendiği için kendisine hediye edilen bir konaktı. Konağında mutlaka bu havasından dolayı ziyaret edilmesi gerekir.

Heybetli Dağ Verçenik Rize

Doğu Karadeniz bölgesinde Kaçkar Dağları’nın dan sonra gelen ikinci yüksek en yüksek zirvedeki yerde diyebiliriz. Dağı’nın yüksekliği çok uzun olmakla beraber gerçekten eşsiz bir doğa manzarasına sahiptir ve görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Karaca Mağarası Gümüşhane

Karaca Mağarası Doğu Karadeniz’in Gümüşhane ilçesi bölgesinde bulunan en güzel doğa manzaraları içerisinde eşsiz derecede farklı desenli duvarları; çiçekleri, buzullar, sarkıtların ve dikitlerin yer aldığı ve görülmeye değer bir bölgedir.

Anzer Yaylası

Rize’nin bereketli yaylalarından biri olan Anzer Yaylası pek çok festivali’nde ve horon günlerinininde düzenlendiği bir bölge olmanın yanı sıra Anzer Balı’nın ürettiği o meşhur yerdir.

Gülbahar Hatun Camii Trabzon

Bir külliye içerisinde yer alan bu Camii’ne sadece Türbesi ayakta kalabilmiştir. Yavuz Sultan Selim tarafından annesi Gülbahar hatun adına 1514 yılında yaptırılmış olan ve Trabzon’da bulunan bir camidir.
Doğu Karadeniz bölgesine yapılan gezilerinizi bu rotalara   göre planlayabilirsiniz.  Turlara katılmak için acele ederek bu tadı kaçırmamanızı  öneririz.
İlker Aykan

View Comments

  • Valuable info. Fortunate me I found your website accidentally, and I am stunned why this accident did not came about in advance!
    I bookmarked it.

  • Why visitors still make use of to read news papers when in this technological world everything is presented on web?

  • I am actually thankful to the owner of this site who has shared this impressive piece of writing
    at at this place.

  • I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.

    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one
    these days.

  • fantastic put up, very informative. I ponder why the opposite experts
    of this sector do not notice this. You should proceed your writing.
    I'm confident, you have a huge readers' base already!

  • Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I'm
    attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to
    use a few of your ideas!!

  • I'm truly enjoying the design and layout of your blog.
    It's a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for
    me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?

    Exceptional work!

  • Good way of explaining, and good piece of writing to get facts
    regarding my presentation subject, which i am going to deliver in college.

  • Your style is unique compared to other folks I
    have read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess
    I'll just book mark this site.

  • I like reading a post that can make men and women think.

    Also, thanks for allowing for me to comment!

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago