Kaputaş Plajı

Plaj denince akla gelen belli başlı noktalar vardır. Şehrin merkezine yakın plaj da var koylarda gizlenmiş güzellikler de var. Sıradan bir plajda beklentiler ortalamadır. Deniz, kum, şezlong ve benzeri şeyler diyelim.

Ancak saydığımız ve akla gelen her şeyi bir kenara bırakarak ezber bozan, nadir yerlerden Kaputaş Plajı’nı keşfe çıkıyoruz. Bu denli farklı, doğa harikası, hala bakirliğini kaybetmemiş plajımız görülmesi gereken yerler listesinde olmazsa olmaz diyebiliriz.

Kaputaş Plajı Neden Bu Kadar Ünlü

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili, Akdeniz iklimine sahip bir yarımadadan oluşmaktadır. Hal böyleyken deniz turizmi ülkede oldukça önemli bir yere sahiptir oluyor. Koylar, plajlar, sahiller havanın ısınmaya başlaması ile dolup taşıyor. Bunlar arasında Kaputaş Plajı da adından söz ettirmeyi başarmış ender yerler arasında göze çarpıyor.

Peki nedir Kaputaş’ ı bu kadar meşhur eden? Diğer plajlardan ayıran? Yanıtı elbette yazımızın içerisinde yer alıyor. Dilerseniz plajımızı şöyle bir keşfedip hem de sorularımızı yanıtlamış olalım.

İlk olarak bulunduğu konumun farklılığına değinelim. Kaputaş’ ı ayıran en önemli taraflarından bir tanesi diyebiliriz aslında. Dağların arasında, denize baka baka seyahat ettiğiniz bir anda yolun kenarında park halinde duran araçları görmeye başladıysanız, araçlarını metrelerce ötede bırakıp yol kenarında yürüyen insanları gördüyseniz dikkat! İşte orası Kaputaj Plajı diyebiliriz. Aracınızı, bulabildiğiniz en yakın yere park edin ve hazır olun.

Fotoğraflardaki O Yer

Evet, başlığımızda da söylediğimiz gibi, ünlülerin turkuaz mavisi denize karşı verdikleri pozların çekildiği yer burası, Kaputaş. Aracınızı bırakıp Kaptaş’ın girişine doğru yol almadan önce birkaç şey söylemek istiyoruz. Aracınızı plajın yakınlarına park edemeyeceğinizi var sayarak birkaç hatırlatmada bulunmamızda fayda var. Bunlardan ilki,

Araçtan inmeden önce plaj çantanızı yahut poşetinizi yanınıza almanız.
Çantanıza mutlaka su koyun. Plajda fiyatı biraz tuzlu gelebilir.
Denize girmeyi düşünüyorsanız terlik, mayo, güneş kremi, havlu almayı ihmal etmeyin.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlar küçük ayrıntı gibi görünse de sıcak havada araç ile plaj arasında gidip gelmemenizi sağlayacak diyebiliriz. Kısacası, iyi ki dedirten cinsten bilgiler olduğu kanaatindeyiz.

Kaputaş Plajı’nda Neler Bulacaksınız

Kaputaş plajı’ nın sıradan plajlardan farklı olduğuna değinmiştik. Dilerseniz bu farklılıklara ve plaja şöyle bir göz atalım.

Plaj için ilk belirgin farkı söylemek gerekirse, bir kanyon ağzında bulunduğunu söyleyelim.
Bir taraftan denizde keyifle zaman geçirirken diğer yandan kanyon manzarasını seyretme şansı yakalıyorsunuz.
Aracınızı park edip plajın girişine geldiğinizde hiçbir ücret ödemiyorsunuz.
Plaj yolun aşağısında olduğu için seksen adet civarında mini bir merdiven yolculuğunuz oluyor. Ancak gözünüz korkmasın, manzaraya karşı basamakları nasıl indiğinizi anlamaya fırsatınızın olmayacağı gibi her adımda fotoğraf çekme arzunuz da kabaracak.
Plaja inerken sağ tarafınızda belediyeye ait olan şahane bir terasa sahip mini restoran yer alıyor. İster fastfood ister normal yemek çeşitleri seçeneğiniz var. Yer bulabilir de terasın denize bakan tarafında oturursanız ne kadar şanslı olduğunuzu düşünmeye hakkınız var.Gelsin pozlar, patlasin flaslar…

Denizden, çevreden bahsetmisken kanyon aktivitesini geçmek olmaz. Evet oldukça yüksek kanyonun iki tarafinda da iplere tutunan, tirmanmaya çalisan insanlari görmeniz olasi.

Özellikle de profesyonel tirmanicilar buralara sikça geliyor. Halatlarini sabitleyip kanyonun zirvesine kadar çikiyorlar. Bu spor dali ile ilgilenmeseniz dahi, macera severleri izlemek bile kalp atislarinizi hizlandirabilir.

Kaputas’ da Deniz ve Su
Turkuaz renginin suya yansimasini Kaputas’ da tüm çıplakligi ile görmek mümkün. Burasını görmeden önce fotograflarda abarti oldugunu düsünebilirsiniz. Fakat bu güzellige kadrajin yetmedigini geldiginizde anlayacaksiniz.
Deniz oldukça berrak ve temiz diyebiliriz. Gelgit etkisi burada fazla oldugundan çöpü, pisligi alip götürüyor. Dalgalar ögle saatlerinden sonra etkisini epeyce hissettiriyor. Iyi bir yüzücü olsaniz dahi Kaputas’ da çok fazla açilmayi denemeyin. Derinligi kisa mesafede kendini gösteriyor. Akdeniz’in genel özelligi olsa da burasi için ayrica dikkat (!) seklinde uyarimizi yapmis olalim.
Denize birkaç adim ilerleyebiliyorsunuz ancak yüzme konusunda fazla iyi degilseniz, dalga sizi hemen geldiginiz noktaya ativeriyor. Ege bölgesindeki yahut Akdeniz çevresindeki dalgali denizler akliniza geliyorsa unutun gitsin. Kaputas’i Kaputas yapan belki de en büyük özelligi denizinin kuvvetli dalgalara sahip olmasi denebilir. Yüzmekten çok eglenmek için denize giren sayisi epey fazla.
Denizde ilerlemek fazla mümkün olmuyor. Çok dikkatli olmazsaniz dalgalar sizi iç kesime çekebilir. Ayaginizin basmadigi yerlere kadar ilerlemeyin. Zaten içerisinde de kayalar, kaygan taslar var. Aman dikkat!
Plajda yeteri kadar şezlong mevcut. Ayrıca soyunma kabini de bulunuyor. Kalabalik oldugu zamanlarda yetersiz kalsa da genel olarak sayısı iyi denilebilir. Denizden çıktıktan sonra duş almanız için de alanlar mevcut. Kabinlerin karsı tarafinda ise lavabolar bulunuyor.
Akdeniz’ e göre deniz suyu soguk ancak girilmeyecek gibi degil. Havasi da oldukça serinletici, bunlarin en önemli nedeni ise kanyon agzinda bulunmasi denebilir.
Burasi Bahama Adalari, Miami, Phi Phi gibi denizleri dünyaca ünlü denizlerden pek farki yok. Turkuaz rengi, berrak, temiz sahane görüntüsü ile hayran kalacaksiniz.

Kaputas Plaji Nerede

Yol üstünde, kanyon ile plaj arasinda otoyolun bulundugu gizli, kuytuda kalmis sakli cennet diyebilecegimiz bir alanda konumlaniyor. Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’nin Kas ilçesine yakin yerdedir. Aslinda Kas ile Kalkan ilçeleri arasinda kalan bölge desek daha dogru olacak. Kas ilçesine 20 kilometre, Kalkan ilçesine ise 7 kilometre mesafededir.

Kaputas Plaji’nda Konaklama

Böylesine güzel, serin bir yerden ayrilmak istemeyebilirsiniz. Bu isteginizde de oldukça haklisiniz. Ancak size üzücü bir haberimiz var. Kaputaj, konaklama için müsait bir alanda yer almiyor. Yol kenari plaji oldugundan konaklama yerleri bulunmuyor. En yakininda villalari ile ünlü Kalkan bulunuyor. Tatil için Kalkan’i seçtiyseniz Kaputas Plaji komsunuz demektir. Onun disinda günü birlik ziyaret edebileceginiz yerlerden.

İlker Aykan

View Comments

  • Good day! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new
    to me. Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll be
    bookmarking and checking back often!

  • Spot on with this write-up, I really think this site needs a lot
    more attention. I'll probably be back again to read
    more, thanks for the information!

  • I have been browsing online more than three hours lately, but I never discovered any fascinating article like yours.

    It's lovely price sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you probably did, the internet shall be much more
    helpful than ever before.

  • Excellent site you have got here.. It's difficult to find
    quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you!
    Take care!!

  • Thank you ever so for you article post.

  • I really like and appreciate your blog post.

  • Good one! Interesting article over here. It’s pretty worth enough for me.

  • I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and
    was curious what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty
    penny? I'm not very web smart so I'm not 100% positive.

    Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
    Thanks

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago