Categories: Yurt İçi

Bayram tatili için gidilecek en iyi 10 gezi rotası

BAYRAM TATİLİNDE NERELERE GİDİLİR

Mübarek Ramazan ayının son günlerinde Ramazan Bayramı tatilinin uzaması ile herkes ailesi ile birlikte tatil planları yapmaya başladı. Bu yıl haziran ayının başına denk gelen Ramazan Bayramı mevsim itibari ile farklı tatil seçeneklerini tatilcilerin önüne sunmaktadır. Sizler için Ramazan Bayramı tatili için gidilebilecek 10 farklı destinasyon derledik. Şimdi bunları inceleyelim.

Güzel atların şehri: Kapadokya

Gezilip görülecek yerler: Nevşehir Kent Merkezi, Kayseri Kent Merkezi, Ürgüp, Göreme, Avanos, Uçhisar, Derinkuyu, Kaymaklı ve Ihlara’dır.

Neler Yapılabilir?
Kapadokya’ya giden biri Devrent vadisinde develerle gezebilir, Avanos’ta çömlek yapım atölyelerini ziyaret edebilir, Göreme Açık Hava Müzesini gezebilir, Uçhisar’dan sabaha karşı kalkan balonlarla gökyüzündeki rengarenk balon şölenini ve güneşin güzel şehrin üstüne doğuşunu izleyebilir, Ürgüp sokaklarında ATV motorlarla turlayabilir ya da at binebilir.

Diyarbakır- Mardin- Hasankeyf- Urfa Turu

Son yıllarda özellikle bölgede çekilen dizilerle ünlü olmuş, sokakları tarih kokan, taş yapıların şehri Mardin.

Gezip görebileceğiniz yerler: Diyarbakır Müzesi, Ziya Gökalp Müze Evi, Çayönü Ören Yeri, Bismil, Ergani Hilal Mağarası, Silvan Hassuni Mağarası, kentteki surlardır, Midyat, Deyrulzarafan Manastırı, Mor Gabriel Kilisesi, Şakolin ve Firiye Mağarası, Midyat Lineyri Şifa ve Haramiye Mağaraları, Hasankeyf, Balıklı Gül, Urfa Merkez, Hz. Eyüp Cami, Fırat Nehri

Neler Yapılabilir ?
Bölge sınırsız bir alışveriş imkânı sunmakta olup telkâri gümüş dokumadan kozmetik ürünlere kadar birçok ürün tatilcilere hatıra olarak sunulmaktadır. Balıklı göl civarında gece saatlerinde başlayan Urfa Sıra Gecesi Eğlencesine katılabilirsiniz. Urfa’da ciğer tadılması gereken lezzetlerdendir.

Çukurova Gezisi

Altın pamuk tarlaların kenti Adana ve bir yanda yayları bir yanda denizi ile Mersin’i kapsayan bölgede çok fazla ören yeri bulunmaktadır.

Gezilip görülecek yerler: Atatürk evi Müzesi, Hacı Sabancı Camisi, Seyhan Gölü, Varda Köprüsü, Etnografya Müzesi, Çamlıyayla, Eshab-ı Kehf mağarası, Kleopatra Kapısı, Hz. Danyal Peygamber Kabri ve St. Paul Kuyusu, Atatürk Evi, sahil bandı, Yumuktepe Arkeolojik kazı yeri, Muğdat Camii, Soli Antik Kenti

Neler Yapılabilir?

Adana’da kebap, Tarsus’ta fındık lahmacun, Mersin’de ise tantuni yemeden tatili bitirmeyiniz. Şalgam ise denenmesi gereken ayrı bir lezzet olup soğuk içilmesi tavsiye edilir. Yaylalarda dinlenebilir, Sahilde denize girebilir, ören yerleri gezebilirsiniz.

Alanya- Antalya Merkez

Yaz tatili denince ilk akla gelen yerlerdir. Eğlencenin 24 saat devam ettiği, günün her saatinde sokakların cıvıldadığı kenttir.

Gezilip görülecek yerler: Alanya Kalesi, Kızılkule, Alanya müzesi, Kleopatra Çayı, Dim Çayı, Sapadere Kanyonu, Manavgat Şelalesi, Konyaaltı Plajı, Düden Şelalesi, Hadrian Kapısı, Antalya Oyuncak Müzesi, Kaleiçi, Saklıkent, Kurşunlu Şelalesi, Perge antik Kenti, Belek, Sandland.

Neler Yapılabilir?
Tekne turuna çıkabilir ve gün boyunca masmavi denizde benzeri olmayan koylarda suyun tadını çıkarabilirsiniz.
Alanya seyir terasında, özellikle gece, Alanya’nın renkli gece hayatını seyredebilir, yeşil ağaçlarından altında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Antalya’nın ünlü plajlarında kumsalın ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Manavgat’ta kurulan kablolu su kayağı merkezinde bu ilginç sporu deneyebilirsiniz.

Kemer- Olympos Destinasyonu

Olympos, Kemer’de bulunan ağaçların içerisinde koyu ve plajı bulunan bir cennet yeridir. Küçük bungalov evleri ve çadır kampları ile şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlere müthiş bir olanak sağlamaktadır.

Gezilip görülecek yerler: Olympos Dağı, Çıralı, Adrasan, Kemer kent merkezi, Phaselis Antik Kenti, Göynük Kanyonu

Neler Yapılabilir?
Olympos’a gidip safari yapabilir, muhteşem Çıralı plajı deneyimlenebilir, Adrasan Koyunda gezilebilir ve Olympos’ta dalış aktiviteleri ve teleferik gezisi yapılabilir.

Fethiye- Marmaris- Didim Destinasyonu

Fethiye tam anlamıyla bir doğa harikası olduğundan tek başına bile vakit geçirilebilecek eşsiz bir mekandır.
Gezilip görülecek yerleri: Likya yolu, Ölüdeniz, Şövalye Adası, Kelebekler Vadisi, Belce kız Plajı, Kabak Koyu, Kayaköy, Gemiler Adası, Çalış Plajı, Fethiye Kral Mezarları, Fethiye Müzesi, Marmaris Kalesi ve Müzesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Marmaris Plaj ve Koyları, Didim
Neler Yapılabilir?
Ölüdeniz ’in muhteşem maviliğinde kendinizi serin sulara bırakın. Her sabah saatlerinde Ölüdeniz ’den kalkan teknelerle içlerde bulunan koyları gezerek manzaranın tadını çıkarın.
Marmaris’te gece hayatının tadı çıkarılabilir, gündüzleri sıcaktan bunalan sokakların geceleri renklenmesine şahit olabilirsiniz.  Didim, yeşil ve mavinin her tonunu izleyerek vücudunuzu dinlendirebilirsiniz.

İzmir ve Çevresi

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, Ege Denizi kıyısında kurulmuş, şahsiyetli bir şehirdir. Merkezinde olduğu gibi çevresinde de birçok ören yeri bulunan, son yıllarda artan öğrenci nüfusu ile genç bir kitleye hakimdir.

Gezilip görülecek yerler: Çeşme, Foça, Karaburun, Seferihisar, İzmir Enternasyonal Fuarı, Saat Kulesi, Konak Meydanı, Tarihi Kemer altı Çarşısı, İzmir Körfezi, Kızlar ağası Hanı, Alsancak Kordon Meydanı, Kadife kale, Tarihi Asansör Binası, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Spil Dağı, Atatürk Müzesi

Neler Yapılabilir?
Kemer altı Çarşısında envaı türlü alışveriş yaparken, Kızlar ağası Hanında günün yorgunluğunu atıp okkalı bir kahve içebilirsiniz. Çeşme’de gece eğlenceye katılıp gündüzleri plajlarda doyasıya eğlenebilirsiniz. Foça, Seferihisar gibi sevimli sahil kasabalarına günübirlik yolculuklarla tatiliniz renklendirebilirsiniz. Şirince kasabasında mutlaka şaraphanelere geçerek meyveli şarapların tadımını yapmanızı öneririm.

Kuzey Ege Destinasyonu

Kuzey Ege serin havası, şahsına münhasır mutfağı ve cennet plajları ile her bütçeye uygun tatil imkanları sunmaktadır.

Gezilip görülecek yerler: Asos, Ayvalık, Cunda, Şeytan Sofrası, Taksiyarhis Anıt Müzesi, Saatli Camii, Ayvalık sokakları, Zeytin Müzesi, Antikacılar Çarşısı, Bitpazarı, Yeniçarohori Köyü, Cennet Tepesi, Bozcaada, Çanakkale merkez Çarşı, Çanakkale Savaş alanları

Neler Yapılabilir?
Öğle yemeklerini esnaf lokantalarında yiyerek bölgenin lezzetlerini tadabilirsiniz. Tekne turları ile Ege Denizi’nde gezintiler yapabilirsiniz, Kozak Yaylası’na fıstık çamlarının arasında gezintiler yapabilirsiniz. Asos ve Ayvalık’ta plajlarda güzel vakit geçirebilir, Çanakkale’nin onurlu ve gururlu meydanlarında dolaşabilir ve tarihi koklayabilirsiniz.

Trakya Destinasyonu

Yemyeşil huzurlu doğası ile yüzünden gülücük eksik olmayan insanların bölgesidir Trakya. Doğal güzellikleri ve tarihi eserleri ile vazgeçilmeziniz olacaktır.

Gezilip görülecek yerler: İğne ada Ormanları, Yıldız Dağları, Dupnisa Mağarası, Uçmak dere, Enez, Dalyan Gölü, Gala Meriç Nehri, Gala Gölü Milli Parkı, Vize Kalesi, Aya Nikola Manastırı, Namık Kemal Müzesi, Selimiye Camii, Sultan2. Beyazıt Külliyesi, Uzunköprü, Edirne Merkez Tekirdağ Merkez, Kırklareli Merkez

Neler Yapılabilir?

Uçmak Dere’de paraşütle havalanabilir, İğne Ada’da trekking yapabilirsiniz. Yıldız dağlarında son yıllarda gelişen kamp aktivitelerinden yararlanabilirsiniz.

Batı ve Orta Karadeniz Turu

Karadeniz deyince birçok tatilci için akan sular durur. Karadeniz’in hangi yöresi olursa olsun yemyeşil doğası ile cennetten bir köşedir.

Gezilip Görülecek Yerler: Amasra, İnkumu, Güzelcehisar, Küre Dağları Milli Parkı, Ulukaya Şelalesi, Gökgöl Mağarası, Cehennemağzı Mağarası, Amasra Liman Plajı, Amasra Müzesi, 4112 yaşındaki Porsuk Ağacı, Filyos, Yenice Ormanları, Safranbolu Evleri, Yemeniciler Arastası, Kristal Teras, Tokatlı Kanyonu ve İncekaya Su Kemeri.

Neler Yapılabilir?

Meşhur Safranbolu lokumunu tadabilir, Yemeniciler Arastasında közde kahve yudumlayabilirsiniz. Yenice Ormanları, çeşitli yürüyüş ve bisiklet parkurları ile kamp alanları sunmakta olup bol oksijen içinde alternatif bir tatil planı hazırlayabilirsiniz. Tokatlı Kanyonunda paintball oynayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Amasra plajlarında deniz tatili ile kendinizi masmavi sulara bırakabilirsiniz. Amasra’ya da mutlaka yöresel lezzetleri denemelisiniz.

İlker Aykan

View Comments

  • At this time it appears like Movable Type is the best blogging platform available right now.
    (from what I've read) Is that what you are using
    on your blog?

  • It's truly very complicated in this active life to listen news on Television, so I simply use internet for that reason, and get the most up-to-date information.

  • Wonderful goods from you, man. I've remember your stuff previous
    to and you're simply extremely excellent. I really like what you have got here, certainly like what you are saying
    and the way in which you assert it. You make it enjoyable and
    you continue to care for to keep it wise. I cant wait to learn much more from
    you. This is really a great web site.

  • Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
    overlapping. I just wanted to give you a quick
    heads up! Other then that, fantastic blog!

  • It's the best time to make some plans for the longer term and it's
    time to be happy. I've learn this submit and if I may I wish to recommend you some fascinating things or advice.
    Perhaps you could write subsequent articles regarding this article.
    I want to read even more issues about it!

  • Simply desire to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply
    great and i can suppose you're an expert in this subject.
    Fine with your permission let me to seize your feed to
    stay up to date with impending post. Thanks 1,000,000
    and please carry on the gratifying work.

  • Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am going through issues with your RSS.
    I don't know the reason why I cannot join it. Is there anybody else getting identical
    RSS issues? Anybody who knows the solution can you
    kindly respond? Thanks!!

  • First off I want to say awesome blog! I had a quick question in which I'd like to
    ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing.
    I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my thoughts
    out. I truly do take pleasure in writing however it just seems
    like the first 10 to 15 minutes are usually lost
    just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
    Thanks!

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago