Categories: Avrupa

Barselona gezilecek yerler

mimar antoni gaudi`nin yarattığı şehir barselona

Bana göre İspanya  Avrupa`da ilk görülmesi gereken yerlerin başında geliyor, İspanya denilince tabiki ilk önce aklımıza müthiş futboluyla Barselona geliyor. Futboluyla, yemekleriyle, sahil şeridiyle ve inanılmaz mimarisiyle birlikte 20 milyon turistin ziyaret ettiği Barselona` ya gitmek için sayısız neden bulabilirim.

NASIL GİDİLİR

Barselona turistlerin uğrak noktası olduğundan aktarmalı veya aktarmasız sayısız uçak bulabilirsiniz, aktarmasız olarak yaklaşık 4 saatlik bir uçak yolculuğuyla Barselona`ya ulaşmak mümkün. Eğer uçak biletine fazla para ayırmak istemiyorsanız Amsterdam aktarmalı olarak KLM hava yollarından uygun fiyatlı bilet alıp gidebilirsiniz.

Havaalanından Şehir merkezine, bizdeki havaş gibi 5 dk da bir kalkan Aerobus dedikleri otobüslerle 5€ karşılığında direk olarak ulaşabilirsiniz. Hava alanındaki BUS yazan tabelaları takip ederseniz bu otobüslerin kalktığı durağa ulaşabiliyorsunuz. İsteyenler metro ile 3€ karşılığında ulaşabilir ancak aktarma yapmaları gerekiyor.

A1 ve A2 olmak üzere iki tanedir A1 olan Hava alanı 1.terminale diğeri 2.terminale gider. Uluslar arası uçuşlar genelde A1 terminalinden yapılır. Şehir merkezinden kalkış noktası Katalunya Meydanıdır.

NEREDE KONAKLAMALI

Barselona`da 3 bin civarı otel var ancak otel fiyatları çok uygun sayılmaz, merkeze biraz uzak olan yerlerde güzel otelleri daha uygun fiyata bulabilirsiniz, tabi bu seferde merkeze ulaşım için metroda zaman harcamak durumunda kalacaksınız . Barselona Çok gelişmiş bir metro ve tren ağına sahip olsa da bu şehirde gezilecek çok fazla yer olması bakımından zaman oldukça önemli. Otel konforunuzdan biraz ödün vererek şehrin kalbi sayılan La Rambla caddesine çıkan sokaklarda veya Katalunya meydanı (Plaça de Catalunya) civarındaki otellerden seçiminizi yaparsanız hem konum olarak her yere kolaylıkla ulaşılabilir ve zamandan kazanabilirsiniz.

Şehrin en haraketli noktası La Rambla caddesi

HANGİ MEVSİM GİDİLİR

Barselona`ya kültür ve şehir gezisi için gidiyorsanız tabiki en uygun aylar bahar aylarıdır. Ancak unutmayın ki Barselona upuzun sahiliyle ziyaretçilerine deniz tatili de sunmaktadır, hem deniz tatili hem şehir gezisi yapmak istiyorsanız en uygun ay Eylül ayı olacaktır.

BARSELONA`DA ULAŞIM

Barselona tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi geniş bir metro ağına sahiptir. Şehrin her köşesine metro ile ulaşmanız mümkün. Barselonaya yakın görmek istediğiniz yerlere ise metro bağlantılı oldukça konforlu trenler ile gidebilirsiniz. Metro girişlerinde genellikle herhangi bir görevli bulunmaz, biletler otomatik makineler ile satılmaktadır. Metroyu sık kullanacaksanız 10€ karşılığında 10 binişlik biletlerden almanız size tasarruf sağlayacaktır. Etrafta fazla kimse yoksa , hızlı davranabilirseniz 1 biletle aynı anda 2 kişi geçebilirsiniz.

Barselona Metro ağı

BARSELONA`DA YEMEK-İÇMEK

Barselona gurmeler için tam bir cennet. Şehrin her bölgesinde sayısız restorant bulmak mümkün, birçoğu La Rambla caddesi ve bu caddeye bağlanan sokaklarda sıralanmış durumda. Tapas dedikleri küçük tabaklara konulmuş mezeler genelde turistlerin tercih ettiği yiyeceklerin başında geliyor. Çok fazla tapas çeşiti var hepsini denemek için 13-15€ arası bir bedel ödeyerek sınırsız tapas sunan restaurantları tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu şehirde Türklerin , Hintlilerin ve Pakistanlıların işlettiği birçok Döner&Kebap satan yerlerde bulabilirsiniz, diğer Barselona restaurantlarına göre fiyatları nispeten daha uygun. Dahada uygun yemek yemek istiyorsanız La Rambla Caddesinde Carrefour`dan sandwich, hazır yemek, pizza alıp yiyebilirsiniz. Biraz daha az para harcamak istiyorsanız mutlaka büyük marketleri gezin çok uygun fiyata yemek çeşitleri ve içecek bulabilirsiniz. 1€ gibi bir fiyata bu marketlerden şarap almak mümkün.

çeşit çeşit tapasların tadına bakın

Barselona`nın en ünlü yiyeceği tapas

 

La Rambla caddesi üzerinde bulunan Barselona`nın en ünlü pazarı La Boqueria yı gezip, taze sıkılmış tropikal meyve suları eşliğinde   ayak üstü birşeyler atıştırabilirsiniz.

Barselona`da bir diğer ünlü yiyecek ise İberya Jambonu. Bir domuz çeşidi olan ehlileştirilmiş ve genelde palamutla beslenen İberya domuzunun butundan yapılır. Özellikle içkinin yanında meze olarak tüketilen janbona Türkiye`den gelen turistler pek fazla tercih etmese de, şehrin birçok noktasında Sadece İberya Jambonu atıştırıp yanında içki içmek için kurulmuş sayısız restaurant bulunmaktadır.  Pazarlarda ve marketlerdede oldukça fazla satış noktası vardır ve yapımının zorluğundan dolayı fiyatı biraz pahalıdır. En önemli tadım noktalarından biri de La Rambla caddesi üzerinde bulunur.

Domuz butunun 2 hafta kadar tuzda bekletilmesinden sonra en az 12 ay serin dağ havasında bekleyerek yapılan jambonun bekleme süresi arttıkça fiyatı da artmaktadır, 36-48 ay bekleyenleri vardır.

sangria  için

Barselonadaki birçok restaurantın  masaları ya dükkan önüne yada şehirdeki geniş kaldırımların üzerindedir ve genelde herkesin önünde oldukça büyük kadehlerde kırmızı şarap renginde bir içki görürsünüz. Barselonanın ünlü içkisi olan sangria kırmızı şarap ve votka karışımının içine meyve parçacıkları ve buz eklenerek yapılan bir içkidir. Yaz aylarında oldukça serinletici etkisi bizzat denenmiştir.

 

paella`yı denemeden dönmeyin

Deniz mahsüllü, etli, sebzeli gibi bir kaç çeşidi olan Paella, Tapaslardan sonra en beğendiğim yemektir. Fırından yeni çıkmış tavalarda servis edilir, Paella pirinci  denilen bir çeşit kısa  taneli pirincin soğan sarımsak ve en önemlisi safran ile pişirilerek üzerine deniz mahsülü veya isteğe göre et sebze serpiştirilen , limon sıkılarak yenilmesi tavsiye edilen oldukça lezzetli bir yemektir.

NEDEN BARSELONA

Bir bütün olarak Barselona oldukça geniş cadde ve kaldırımlara sahip dolayısıyla şehri yürüyerek rahat rahat dolaşabilirsiniz, devasa büyüklükte birçok parkları, büyüleyici meydanları , upuzun sahil şeridi,birçok eğlence noktası ve 200km den fazla bisiklet yoluyla ziyaretçilerine oldukça güzel zamanlar vaad ediyor.

Barselonayı gezmek için en az 5 gün ayırmak gerekiyor, harcayacağınız para ise tabiki size kalmış  ancak 500€ gibi bir bütçeyle şehri rahat rahat dolaşabilirsiniz.

Barselona`da bisiklete binmek oldukça yaygın, her caddenin bir tarafı bisiklet sürücüleri için ayrılmış durumda, oldukça fazla bisiklet kiralama noktaları bulunuyor, genel olarak bu şehirde insanlar bisikleti çok fazla tercih ediyorlar.

Barselonada dikkat etmeniz kurallardan biride hırsızlık olayları, şehirde çok fazla yabancı var özellikle afrikadan, hindistandan ve pakistan taraflarından gelen çok göç alan Barselona`da göçmenleri heryerde görebilirsiniz.

→→BARSELONA`DA GEZİLECEK YERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN →→

 

İlker Aykan

View Comments

  • Harika bı yazı olmuş. Önümüzdeki ay barcelonada olacağım ilaç gibi geldi. :) 8€ da küçük ama etkili olucak çünkü epey düşük bı bütçeyle geziyorum ?

  • Hello to every body, it's my first go to see of this webpage;
    this weblog consists of remarkable and genuinely good information in support of
    readers.

  • Hey fantastic website! Does running a blog such as this require a great deal of work?
    I've virtually no understanding of programming
    but I was hoping to start my own blog in the near
    future. Anyways, if you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
    I know this is off subject but I simply needed to ask.
    Thanks a lot!

  • I used to be recommended this website by way of my cousin. I'm now not positive whether or not this submit is written by means of him as nobody else
    recognize such certain about my problem. You're wonderful!

    Thanks!

  • Every weekend i used to pay a visit this web page, for the reason that i wish for enjoyment, as this this
    web site conations truly good funny material too.

  • Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
    you relied on the video to make your point.
    You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site
    when you could be giving us something enlightening to
    read?

  • For latest news you have to pay a visit internet and on internet I found this site as a best site for most up-to-date updates.

  • Hi to every body, it's my first go to see of this web site; this blog carries amazing
    and genuinely excellent information for visitors.

  • I’m not that much of a online reader to be honest but your
    blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come
    back later. Cheers

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago