Categories: Amerika

Amerikada alışveriş nasıl ve nerede?

AMERİKA ALIŞVERİŞ REHBERİ

Hayaller diyarı Amerika, birçoğumuzun bir yakını, bir akrabası yada bir tadığını gitmiştir bu ülkeye yada orda yaşar. Hep duyarız Amerikada şu böyle ucuz bu böyle ucuz diye. Acaba gerçekten Amerika ucuz mu? Evet birçok ürünün üretim kaynağı Amerika olduğundan ve ülke tam bir alışveriş cenneti olmasından kaynaklanan rekabetler sonucunda Amerika`dan alışveriş yapmak gerçekten ucuza gelebilir. Hatta yüklü alışveriş yapacaksanız Amerikaya gidiş geliş masrafınızın bile büyük çoğunluğunu çıkarmış olursunuz.

Amerika ucuz olmasına ucuz ama, doğru yöntemleri bilmeniz lazım, yoksa Amerikan fırsatlarından yararlanamazsınız. Alışveriş yapacaksanız, gidipte Newyork un lüks caddeleri üzerindeki mağazalara dalmayın. Tıpkı Nişantaşı ile Eminönü arasındaki farklara benzer bu iş.

Bütün bunları okuduktan sonra Amerikadan alışveriş yapmaya karar verdiyseniz önce ihtiyaçlarınızın bir listesini yapın. Oraya gidince hiç görmediğiniz çeşitlerde ürünü ve fiyatları görünce kafanız karışabilir. Uçak bagaj limitlerinide göz önüne alarak valizinizi limitler doğrultusunda hafif tutmaya çalışın, sonra valiz masrafı size pahalıya patlamasın. Hatta gidişte valiz almasanız bile olur, orada en iyilerini en uygun fiyata bulacaksınız.

AMERİKADAKİ ÜNLÜ MAĞAZALAR

CENTURY 21 MAĞAZASI

Çok katlı bir mağazaya örnek olarak gösterebiliriz Century 21`i. Çok katlı büyük ve düzenli bir mağaza olarak tanımlayabiliriz. Cüzi bir miktar dolar ödeyerek alışveriş sonrası paketlerinizi evinize kadar getiriyorlar. Böylece siz gezmeye veya alışveriş yapmaya devam ediyorsunuz. Örnek verecek olursak iyi marka bir spor ayakkabı 20-25$ a , bir Guess saat 50-60$ a alınabilir.

MACY`S

Birçok ünlü markanın bir arada satıldığı şube gibi düşünün, hani bizdeki Ykm ve Ender mağazaları gibi ama  çok daha büyük. Farklı ürünler , farklı markalar hepsi ayağınızın altında. İçerde dinlenecek kafeler falanda düşünmüşler. Macy`s te preminyum ürünler ve yeni sezon ürünleri bulabilirsiniz. Örneğin birçok mağazalarda Louis Vuitton bulmanız zorken, Macy`s te bulabilirsiniz. Macy`s lerin en önemli özelliğide turistlere indirim yapması. eğer pasaportunuz yanınızda ve çıkartıp gösterirseniz %10 indirim sizi bekliyor.

OUTLET

Outlet mağazalarını herkes bilir, seri sonu ürünlerin ucuza satıldığı mağazalar olarak bilinir ancak Türkiye`de genelde normal mağazayla aynı oluyor fiyatlar. Amerika farkı burdada ortaya çıkıyor çünkü Amerikadaki outletler gerçek outler. Ürünler gerçekten uygun fiyata satılıyor ve birçok yerde bulamadığınız ürünleri burda bulabilirsiniz. Amerika alışverişinin püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız okumaya devam edin.

♥ Amerikada outletler büyükçe bir arazinin üzerine yan yana kuruluyor, outlet bölgesine gittiğinizde bir çok mağazanın outlet ini bulacaksınız. Buralar yoğun talep gördüğünden kasada ve deneme odalarında uzun sıralar bekleyebilirsiniz. Zamanınızı bunları hesaba katarak ayarlayın ve outlet bölgesindeki mağazaların bir haritasını edinin çok daha kolay olacaktır.

♠Bu mağazaların web sayfalarına girdiğinizde indirim kuponları yayınlandığını göreceksiniz. Alışverişe giderken mutlaka bu kuponlardan çıktı alarak gidin yoksa ekstra indirimden asla faydalanamazsınız.  Kuponları markaların internet sitelerinde veya google amcaya “usa outlet coupon” yazarak bulmanız mümkün.

♣Özellikle aradığınız bir marka varsa outlet in internet sitesinden bu markanın olup olmadığını kontrol edin. Bazı markaları outlette bulamayabilirsiniz.

♦Alacağınız ürünleri denemeden almayın. Amerikada bedenler bizden farklı örneğin M beden neredeyse bizdeki XL ye yakın.

Outlet`e nasıl gidilir; Amerikada outletler genellikle şehrin oldukça dışında bulunur, dışında derken en az 50km mesafede oluyorlar öyle hesap edin. Newyork çevresinde Woodburry Premium outlet, Jersey gartens outlet, Tanger outlet olmak üzere 3 outlet bulabilirsiniz. Şehir merkezinden buralara otobüsler gidiyor, veya 3-4 kişiyseniz masrafları bölüşerek taksiyle gitmek mantıklı olabilir. Taksi yerine arabada kiralayabilirsiniz, hem giderken yol üzerinde ki yerlerde durma şansınız olur hemde aldığınız eşyaları kolayca taşırsınız.

TJMAXX-MARSHALLS VE ROSS

Sıra geldi en uygun fiyatlı mağazalara, bu alışveriş zinciri Amerikadaki en uygun fiyatlarla ürünler bulabileceğiniz mağazalardır. Bizdeki Bim ve A 101 gibi az personel çalıştırma ve reyon düzennlemesiz satış bu mağazaların kötü özelliklerinden. Ürün sevkiyatıda haftalık olarak yapıldığından geldiğiniz zaman aradığınız birçok ürünün bitmiş olduğunu görebilirsiniz. Tabi şans bu bir gidersiniz sevkiyat yeni yapılmış ve türlü türlü markaların türlü türlü ürünleri en uygun fiyata sizi bekliyor. Yeni ürünlerin hangi günler geldiğini öğrenebilirseniz yarı fiyatına ünlü markaları bulmanız içten bile değil.

AMERİKADA ELEKTRONİK ÜRÜN

Amerika`da elektronik ürünün ucuz olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Ama ucuzunda ucuzu var elbette, Amerikada yaygın bir sistemde refurbished ve openbox. Yani fabrikada yenilenmiş ürünler ve teşhir ürünleri. Bu ürünleri tercih ederseniz inanılmaz ucuza gelebiliyor ancak denemeden almayın eğer orada yaşamıyorsanız değiştirme şansınızın bir daha olmayabileceğini aklınıza getirin.

Amerikaya gezmeye gittiğimizi düşünürsek zaman bizim için oldukça önemli olacak, birçok markanın internet sitesinden de satışları mevcut, boş vaktinizde otelinizde otururken alışverişini yapabilir ve aldığınız ürünlerin teslimatı için otel adresi vererek zaman kazanabilirsiniz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ON MAĞAZASINI MERAK EDİYORSANIZ VİDEOYU İZLEYİN

 

İlker Aykan

View Comments

  • Hi there terrific website! Does running a blog like this
    take a massive amount work? I have virtually no knowledge of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations or
    tips for new blog owners please share. I know this is off topic however I simply had to ask.
    Thank you!

  • Hello I am so thrilled I found your site, I really found you by accident, while I was searching on Digg for something else, Anyhow I
    am here now and would just like to say thanks for a fantastic post
    and a all round enjoyable blog (I also love the
    theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute
    but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have
    time I will be back to read a great deal more,
    Please do keep up the superb work.

  • What i don't realize is actually how you are not actually much more well-preferred
    than you might be right now. You're very intelligent.
    You already know thus significantly with regards to this
    matter, made me in my opinion imagine it from so many various angles.
    Its like men and women don't seem to be interested unless it is one thing to accomplish with Girl gaga!

    Your personal stuffs great. At all times take care of it
    up!

  • Thankfulness to my father who stated to me concerning this weblog, this blog is actually amazing.

  • It's very straightforward to find out any topic on net as compared to textbooks,
    as I found this article at this site.

  • Awesome website you have here but I was wondering if you knew of any forums that cover the same topics talked about here?
    I'd really like to be a part of online community where I can get comments from other
    experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know.
    Cheers!

  • Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Many thanks!

  • What's up to all, the contents present at this web site are actually amazing for people experience, well, keep
    up the nice work fellows.

  • I was wondering if you ever thought of changing the layout of your website?

    Its very well written; I love what youve
    got to say. But maybe you could a little more in the
    way of content so people could connect with it better.
    Youve got an awful lot of text for only having one or two images.
    Maybe you could space it out better?

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago