Categories: Balkanlar

Vizesiz gidilebilen en güzel 5 balkan şehri

Yurt dışı turu yapmak istiyorsunuz ama vizeniz mi yok? ya da bütçeniz mi kısıtlı? işte bu yüzden iyi planlanmış bir Balkanlar turu tam size göre. Balkanlarda bazı ülkeler Türkiye`ye vize uygulasa da henüz birçok balkan ülkesine vizesiz giriş serbest. Balkan ülkelerinin ucuz olmasından dolayı oldukça uygun dolaşabilme imkanı bulacaksınız. Bütün olanaklara rağmen nereye gideyim diye düşünüyorsanız iste size gidebileceğiniz 5 güzel balkan şehri.

SARAYBOSNA

Balkanlar turu denilince ilk akla gelen yerlerden biridir Saraybosna.  Balkan Kültürü, doğal güzellikleri ve balkan yemekleri ile 2-3 günde gezilebilecek harika bir destinasyon Saraybosna. Tüm yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Saraybosna’da görülecek çok sayıda eser, yapı ve gezilecek yerler bulunuyor. Birçoğunun Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma yapıları ile müthiş bir  kültür cenneti olan Saraybosna, görülecek yerleri ile güzel bir gezi vaad ediyor. Bu yerlerin başında Latin Köprüsü, Umut Tüneli, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Milli Kütüphane listede en başı çekiyor. Kış aylarında ise birbirinden güzel kayak merkezleri ile kayak severlere güzel günler geçirme imkanı sunuyor.

OHRİD

Makedonya’nın en güzel yerlerinden biri de Ohrid`dir. Doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini fazlasıyla çeken Ohrid`e Türk firmaları neredeyse her gün tur düzenliyor. Ayrıca bir çok ünlününde uğrak yeri olan şehir Ohri gölü ile müthiş bir manzara sunuyor. Ohrid Kristal berrak zümrüt yeşili demek, göl tertemiz suyuyla bu ismi hakediyor. Ohri gölü etrafına kurulu Ohrid gezisinde birçok kilise, manastır, birbirinden güzel restaurantlar ve taş sokaklar göreceksiniz. Senenin her bir günü için 365 tane klise yapılmış Ohrid`e. UNESCO tarafından Kültür ve Tabiat Dünya Mirası olarak yerini almış Ohrid. Burada yapılacak en güzel şeylerden biri de tekne turu yapmaktır. Bahar ve yaz ayları Ohrid`i gezmek için en iyi aylar. Yaz ayında gelirseniz gölün berrak sularında yüzebilir harika bir yaz tatili yapabilirsiniz.

STEVI STEFAN ADASI

Vizesiz Balkanlar turlarından en güzel yerlerden biri de Karadağ’da Budva’ya bağlı olan Stevi Stefan Adasıdır. Çok özel coğrafi şekli ile Adriyatik denizi kıyısında bulunan Sveti Stefan adası, her yıl yaz aylarında yumuşak kumlu plajları ve berrak suyu ile turistlerin akınına uğruyor. Birçok ünlünün de tercih ettiği tatil yerlerinden de biri olan Stevi Stefan Adası’nda dağınık halde bulunan birçok  tarihi köy yer alıyor. Bu nedenle Stevi Stefan, yalnızca Budva Riviera’sında değil tüm Akdeniz’de görebileceğiniz en sıradışı yerlerden biri olma özelliğine sahip. Balkanlar turunun en iyisi diyebileceğimiz Stevi Stefan Adası’nın Balkanlar turunuzun en güzel anılarla döneceğiniz yerlerden biri olacağından kuşkunuz olmasın.

TİRAN

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıllarca hakimiyet sürdüğü Arnavutluk`a, Türkiye’den  giden turist sayısı her geçen gür artıyor. Öncelikle başkent Tiran, Balkanlar gezisinde başı çeken şehirlerden  biri oldu. En ucuz Balkan şehirlerinden biri olan Tiran’da koskoca porsiyonları çok çok uygun fiyatlara yiyebiliyorsunuz. Balkanlar rotanızda  Tiran’ı hem yemekleri hem de ünlü Dajti Dağı için rotanıza eklemekte fayda var. Teleferikle çıkabileceğiniz dağ, Akdeniz manzarasını en güzel görebileceğiniz nadir yerlerden biri. Tiran’ın merkezinde ise görebileceğiniz  yerlerin başında Ulusal Tarih Müzesi, İskender Bey Meydanı, Ethem Bey Camii ve Büyük Park önde gelen yerlerden. Yazın Tiran gezisi yapacak olursanız, Güzel kumsalıyla Dhermi Plajı’nıda listeye ekleyin.

PRİZREN

Prizren`in Kosova’daki kardeş şehrimiz olduğunu hatırlatalım. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrini gezerken baktığınız her yerde  Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait eserler görmek mümkün. Tarihi bir şehir olan Prizren gezisinde Sinan Paşa Camii, Taş Köprü, Gazi Mehmed Paşa Hamamı, Cuma Camii ve Prizren Kalesi görülecek yerlerin başında geliyor. Türkçe konuşan kişi sayısı epey yüksek Prizren`de, o yüzden dil konusunda endişe etmeyin. Şar Dağı eteklerine kurulmuş olan Prizren şehir merkezinde bol bol fotoğraf çekilecek yer bulabilirsiniz, bunun yanı sıra Bistrica Nehri de ilginizi çekebilecek yerlerin başında geliyor.

 

İlker Aykan

View Comments

  • I'm amazed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog
    that's both educative and engaging, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
    The problem is something too few folks are speaking
    intelligently about. Now i'm very happy I came across this during my hunt
    for something regarding this.

  • Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe
    for a blog website? The account helped me a acceptable deal.

    I had been a little bit acquainted of this your broadcast
    provided bright clear idea

  • Article writing is also a excitement, if you be acquainted with after that
    you can write if not it is complicated to write.

  • Hmm is anyone else encountering problems with the
    images on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem
    on my end or if it's the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

  • The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a
    twenty five foot drop, just so she can be
    a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
    I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  • This website certainly has all of the info I wanted concerning this subject and didn't know who to ask.

  • Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your next post
    thanks once again.

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago