Categories: Balkanlar

Varna gezilecek yerler

Varna Bulgaristanın en güzel ve turistik şehirlerinden biridir, aynı zamanda Bulgaristanın öğrenci kentidir, Ülkemizdende bir çok öğrenci burada okumaktadır. 19 Mayıs 2017 günü bayram tatilin de fırsat bilerek Varnaya gitmeye karar veriyoruz.

VARNA`YA NASIL GİDİLİR

Varna ülkemize çok uzak olmadığından dolayı arabayla gitmek en mantıklı seçimlerden biridir bana göre. Kırklareli Dereköy sınır kapısından çıktıktan sonra 200km sonra Varna`ya ulaşıyorsunuz. Kilometre çok olmasa da Bulgaristan yolları tek şerit ve özellikle Burgas`tan sonra yol oldukça virajlı ancak Karadeniz kıyısından ormanların içinden gittiğiniz için yolun nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Sınır kapısından çıktıktan sonra Burgas`ı geçerek 3 saatlik bir yolculuk sonucunda Varnaya ulaşıyorsunuz.

VARNA`DA GEZİLECEK YERLER

Varna deniz turizmi için çok güzel bir yer ancak biz gittiğimizde deniz çok güzel olsa da sezon daha yeni başlıyordu ve hava yeterli sıcaklığa ulaşmamıştı, buna rağmen sahil boyundaki park ve kafeler yeterince kalabalıktı.

Морската градина   (varna şehir parkı) Sadece bu park için bile Varna`ya gelinmeye değer, Amsterdam`ın ünlü Vondelpark`ınada gittim ama Varnadaki park kesinlikle daha güzel diyebilirim. Canın sıkılır yürüyüşe çıkarsın, arkadaşlarınla gezersin, bisiklete binersin, deniz manzarasını izlersin, kafanı dağıtmaya gelirsin kısacası bu parka gelmek için bir çuval dolusu bahene üretebilirsin. Park Varna limanından başlayarak sahil şeridinde 5km boyunca uzanıyor. Parkın her yeri bildiğiniz orman gibi içersinde bisiklet ve yürüyüş yolları ve yüzlerce kafe restorant bulunuyor. gezmek için 1 gün ayırsanız ancak yeterli olur bu park için.
Varna parkı

Özellikle yaz aylarında konserler, yarışmalar ve daha bir sürü etkinlik bu park içersinde gerçekleşiyor. Park içerisinde ayrıca bir deniz müzesi de bulunuyor.

Varna sahilinde denizin tadını çıkarın. Varna sahili sapsarı ince kumlu plajlarıyla yaz aylarında Avrupanın her yerinden gelen turistlerle doluyor. Park boyunca uzanan kumlu sahilde bir çok plaj ve işletme mevcut kumlara uzanıp güneşin tadını çıkarabileceğiniz gibi konforlu şezlong ve şemsiyelerde de 10leva ödeyerek gün boyu güneşlenebilirsiniz.

 

Varna plajı

 

Varna meydanında yürüyüş yapın , Varna şehir imzasından yukarı doğru çıktığınızda şehrin en haraketli caddelerinden Slivnitsa bulvarı karşınıza çıkacak, Varna halkanın ve turistlerin keyifli zaman geçirdiği bu cadde üzerinde Varna`nın ünlü otellerinden biri Hotel Cherno More bulunuyor, otelin altında büyük bir kumarhane de mevcut.

 

Varna meydanı
Golden Sands  Varna ya 20km uzaklığında Burgas`ın Sunny Beach`i gibi tamamen tatil üzerine kurulmuş bir kasaba, plajlarının güzelliğinden dolayı Golden Sands (altın kum) adını almış. Yaz aylarında mutlaka gidilmesi gereken bir yer, Bulgaristan`ın Bodrumu dedikleri Golden Sands bir çok otel ve pansiyon bulunuyor. Yaz boyunca Avrupanın her yerinden turist akınına uğrayan Golden Sands özellikle gece hayatıyla ünlü.
international casino&hotel
Golden sands plaj

VARNA`DA NE YENİR

Varna sahil şeridinde o kadar çok birbirinden şık restoran var ki hangisine gideceğinizi şaşırabilirsiniz, fazla kafanız karışmadan size 3 tane restoran söyleyeceğim, fiyatlar şehir genelinde aşağı yukarı aynı.

1 numara The Sea Terrace restoran plajın üzerine  adeta gemi gibi uzanmış en güzel manzaraya sahip restoranlardan biri  altı beach olan restoran üst katı oldukça şık  döşenmiş ve uygun fiyatlı bir restoran. Şimdiye kadar yediğim en güzel kalamarı burada yedim 2 kalamar ve 3 biraya 65 lira ödedim.

The Sea Terrace Restoran

2 numara El kapan, burası Varna halkının en çok tercih ettiği restoran  diyebiliriz, iki katlı ve oldukça büyük olan El kapanda oturmak için sıra bekledim, süper manzaraya sahip olan restoranın menüsü çok geniş  her türlü deniz ürünü ve et çeşitlerini bulmak mümkün.

El Kapan restoran

3 numara Hemingway restoran, burasıda sahil şeridinde oldukça şık ve manzarası güzel 3 favorim. Ancak Varna`da deneme fırsatım olmayan ve dışarıdan oldukça şık gözüken bir çok restoran  var iyice bir dolaştıktan sonra kararı kendiniz verin.

 

İlker Aykan

View Comments

  • Hurrah, that's what I was searching for, what a data!
    present here at this webpage, thanks admin of this website.

  • Hello to all, how is all, I think every one is getting
    more from this website, and your views are good in support of new people.

  • I just want to tell you that I am just new to blogging and site-building and really liked you're website. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You amazingly have impressive posts. Regards for revealing your web-site.

  • I all the time used to read paragraph in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks to web.

  • Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for
    my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having
    trouble finding one? Thanks a lot!

  • Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am going through
    issues with your RSS. I don't understand why I can't join it.
    Is there anybody having identical RSS issues? Anyone who knows the answer can you
    kindly respond? Thanx!!

  • I simply want to mention I am newbie to blogging and site-building and absolutely liked you're web blog. Most likely I’m want to bookmark your website . You amazingly have tremendous well written articles. With thanks for sharing with us your web site.

  • There is noticeably a package to understand about this. I think you ensured wonderful factors in features likewise.

Recent Posts

Japonyada sizi şaşırtacak ilginç şeyler

JAPONYADA SİZİ ŞAŞIRTACAK 8 ŞEY Japonyaya gitmeden önce sadece oranın muhteşem yemek kültürünü , sayısız…

4 sene ago

Türkiye`de tırmanış yapılacak en iyi 10 zirve

 Ağrı Dağı Ağrı Dağı yüzyıllardır birçok insan için Türkiye topraklarındaki en ulaşılmaz ve zor konumlardan…

5 sene ago

Türkiye`de Dağcılık

TÜRKİYE`DE DAĞCILIĞIN GELİŞİMİ Türkiye'de Dağcılık geçtiğimiz yüzyıl içerisinde başlamıştır. İlk olarak Dağcılık aktivitelerini Türklerden ziyade…

5 sene ago

Alaçatı gezilecek yerler- en iyi on

Alaçatı Gezilecek Yerler Rehberi Alaçatı bildiğiniz gibi Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birisi konumunda. Özellikle…

5 sene ago

Doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Turu Sosyal medya sayesinde çok meşhur olan ve herkes tarafından çok merak edilen…

5 sene ago

Marmaris`in en güzel 10 plajı

MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 10 PLAJ Marmaris Muğla il sınırları içinde kalan Türkiye’nin en…

5 sene ago