PAYLAŞ

KANADA VİZESİ NASIL ALINIR

Kanadı vizesi için internette bir çok bilgi olmasına rağmen birçoğu güncelliğini yitirmiş  durumda 2016 yılı için en son güncel şekilde kanada vizesi nasıl alınır onu anlatacağım.

Kanada vizesi başvurusu nasıl yapılır

Kanada vizesine başvurmanın iki yolu var ya VFS Global aracı kuruma giderek yada online başvuru yöntemiyle. VFS global aracı kurum olduğu için extra hizmet ücreti ödemeniz gerekiyor ancak şirket yerine  Kanada’nın online başvuru adresi,  Citizenship and Immigration Canada (CIC) sitesine girerek buradaki yönlendirmeleri takip ederek kolayca başvurunuzu yapabilirsiniz.

KANADA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

ÇALIŞANLAR İÇİN

1.Çalıştığınız şirketin antetli kağıdına Konumunuzu, seyahat amacını ve tarihlerini anlatan dilekçe
2.İşe Giriş Bildirgesi (Yeni işe başlandı ise eski işe giriş bildirgesi)
3.Son 4 aylık sigorta hizmet dökümü
4.Son 3 aylık maaş bordosu
5.Banka hesap dökümü
6.Üzerine var ise Gayrimenkul (ev, arsa, araç)
7.Uçak ve Otel Rezervasyonu
8.İkametgah
9.Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (beyaz fon ve karşıdan çekilmiş olmalıdır.)
10.Pasaportun Aslı (Vize talebinden itibari ile 6 ay içermelidir.)
11.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro teminatlı.
Seyahatiniz Ticari Amaçlı İse aşağıdaki maddeleri de tamamlamanız gerekmektedir.
12.Şirketin imza sirküleri
13.Vergi levhasının fotokopisi
14.Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
15.Oda sicil kayıt sureti
16.Ticari sicil gazetesi fotokopisi
17.İkametgah belgesi
18.Ticari Davetiye (Davetiyenin 1 tanesi Kanada Konsolosluğunda 1 tanesi Başvuru sahibinde kalmalıdır.)
19.Başvuru formu

ÖĞRENCİLER İÇİN

1.Kanada Konsolosluğuna Hitaben garanti dilekçesi (Seyahat amacını ve tarihini anlatan)
2.Öğrenci belgesi (Seyahat tarihlerini anlatan dilekçe)
3.başvuru sahibi Reşit Değil ise Muvafakat name (Anne ve Babası tarafından)
4.Sponsoru İş veren ise Gelir belgesi ve İş yeri Evrakları
5.Sponsoru Çalışıyor ise Gelir belgesi
6.Uçak ve Otel Rezervasyonu
7.Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (beyaz fon ve karşıdan çekilmiş olmalıdır.)
8.Pasaportun Aslı (Vize talebinden itibari ile 6 ay içermelidir.)
9.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro teminatlı
10.Sponsorun geçerli yada eski Kanada Vizesi varsa fotokopileri
11.Üzerine var ise Gayrimenkul (ev, arsa, araç)
12.Başvuru formu

EV HANIMLARI İÇİN

1.Kanada Konsolosluğuna Hitaben garanti dilekçesi (Seyahat amacını ve tarihini anlatan)
2.Üzerine var ise Gayrimenkul (ev, arsa, araç)
3.Banka Hesap Dökümleri
4.Sponsoru Çalışıyor ise Gelir belgesi
5.Sponsoru İş veren ise Gelir belgesi ve İş yeri Evrakları
6.Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (beyaz fon ve karşıdan çekilmiş olmalıdır.)
7.Pasaportun Aslı (Vize talebinden itibari ile 6 ay içermelidir.)
8.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro teminatlı
9.Sponsorun Eski veya Yeni alınmış Vizesi var ise Fotokopisi
10.Uçak ve Otel Rezervasyonu
11.Başvuru formu

EMEKLİLER İÇİN

1.Kanada Konsolosluğuna ; seyahat amacını ve tarihlerini anlatan dilekçe
2.Emekli olduğunu gösteren belge
3.Başvuru sahibinin Sağlık Karnesi
4.Üzerine var ise Gayrimenkul (ev, arsa, araç)
5.Hangi banka ile çalışıyor ise Hesap Dökümü
6.Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (beyaz fon ve karşıdan çekilmiş olmalıdır.)
7.Pasaportun Aslı (Vize talebinden itibari ile 6 ay içermelidir.)
8.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro teminatlı
9.Uçak ve Otel Rezervasyonu
10.Başvuru formu

İŞYERİ SAHİPLERİ İÇİN

1.Şirketinizin antetli kağıdına garanti dilekçesi (Seyahat amacını ve tarihini anlatan)
2.Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
3.Vergi Levhasının Fotokopisi
4.İmza Sirküleri Fotokopisi
5.Güncel tarihli Faaliyet belgesi
6.Oda sicil kayıt sureti
7.İkametgah belgesi
8.şirketin girdilerini ve çıktılarını gösteren banka hesap dökümü
9.Üzerine var ise Gayrimenkul (ev, arsa, araç)
10.Uçak ve Otel Rezervasyonu
11.Ticari Davetiye (Davetiyenin 1 tanesi Kanada Konsolosluğunda 1 tanesi Başvuru sahibinde kalmalıdır.)
12.Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (beyaz fon ve karşıdan çekilmiş olmalıdır.)
13.Pasaportun Aslı (Vize talebinden itibari ile 6 ay içermelidir.)
14.Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro teminatlı
15.Bağ-kur dökümü
16.Başvuru formu

?

KANADA VİZESİ BAŞVURUSU

Hazırladığınız belgeleri online olarak site üzerinden yükleyebiliyorsunuz ve ödemeyide online olarak kredi kartı ile yapıyorsunuz. Belgelerin tamamı ingilizce o yüzden biraz ingilizce bilginiz olması gerekiyor, ayrıca birden fazla olan sayfaları PDF formanıta çevirip o şekilde yollamalısınız. Kanada vizesi almanın en kolay yolu ise açıklayıcı bir niyet mektubu yazmaktan geçiyor. Bir diğer önemli nokta ise Kanada vize süreniz bittiğinizde geri döneceğinizden emin olmak istiyor, o yüzden bankada göstereceğiniz para ve mal varlıklarınız vize almanızda önemli. Bu işlemlerin ardından ortalama 3 gün içinde başvurunuz onaylandığına dair bir mail alacaksınız. Mail size ulaştıktan sonra VFS şubesine pasaportunuzu elten veya kargo ile göndermeniz gerekiyor, elden verirseniz işleminiz daha hızlı olacaktır.

KANADA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR

Kanada vizesi ücreti 100 kanada doları ayrıca pasaportunuzun konsolosluğa ulaşması için VFS şirketine 56tl ödemeniz gerekiyor. Eğer belgeleride VFS hazırlayacaksa bu masraflara 70 lira daha ilave edin. Şunu unutmayın belgelerden sonra pasaportunuzu mutlaka VFS ye göndermeniz gerekiyor , direk konsolosluğa sakın göndermeyin.

KANADA VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR

Kanada vizesi ortalama 3 ile 7 iş günü içerisinde çıkıyor.

Montreal gezilecek yerler

BİR CEVAP BIRAK